Ana SayfaPiyasaOrta vadede “al” veren 22 hisse---

Orta vadede “al” veren 22 hisse

1 / 5
Orta vadede “al” veren 22 hisse
19 Eylül 2016 - 12:00 www.borsagundem.com

FED'in faiz artırım beklentilerinin ötelenmesi, yurtiçinde olumlu makro veriler, Eylül ayı genelinde TL cinsinden varlıklarda pozitif etki yaratacak. Uzmanlar bu kapsamda orta riskli bir portföy oluşturmak isteyenlere yüzde 20-50 arasında hisse senedi dağılımı öneriyor...

Bu hafta bayram tatili nedeni ile Borsa İstanbul dört gün kapalı olacak. 16 Eylül’de ise bir günlüğüne açılacak. Her ne kadar 21 Eylül FED'in faiz oranı kararı takip edilecek olsa da, toplantıya ilişkin beklentilerin fiyatlandığı görülüyor. Gelişmelere paralel olarak Eylül ayı genelinde ABD verileri ve FED yetkilileri Ağustos ayındaki popülaritelerini kısmen kaybedecek gibi görünüyor. Bu nedenle bizleri bekleyen 19 Eylül haftasına kadar FED yetkililerinin tahtı İngiltere Merkez Bankası ve Avrupa'da takip edilecek iç talebe ilişkin verilere bırakması bekleniyor. Yurtiçinde ise Ağustos ayı enflasyon verisi bayram sonrası TCMB'nin toplantısında üst bantta gerçekleşebilecek bir faiz indirimi için manevra alanı sağlamış görünüyor. Bu nedenle yurtdışında Avrupa'da devam eden genişlemeci para politikaları, FED'in faiz artırım beklentilerinin ötelenmesi ve yurtiçinde olumlu makro görünümün yanı sıra faiz indirim hikayesinin fiyatlanmaya devam ettiğini görüyoruz. Analistler de bu gerekçelerle Eylül ayının genelinde özellikle TL cinsinden varlıklarda pozitif seyrin etkili olacağını düşünüyor.

Bu kapsamda uzmanlar orta riskli bir portföy oluşturmak isteyenlere maksimum yüzde 50 ile yüzde 20 arasında hisse senedi dağılımı öneriyor. Endeks için orta vadede maksimum 85.000, minimum 75.000 seviyelerini öngören uzmanlar bu çerçevede 22 hisseye dikkat çekiyor.

"MAKSİMUM 85 BİN"

Düşük risk: Yüzde 50 mevduat, yüzde 25 tahvil/bono, yüzde 15 hisse, yüzde 10 döviz.

Orta risk: Yüzde 40 mevduat, yüzde 20 hisse, yüzde 20 altın, yüzde 10 döviz, yüzde 10 tahvil/bono. Yüksek risk: Yüzde 30 mevduat, yüzde 30 hisse, yüzde 20 döviz, yüzde 20 altın.

"Borsa İstanbul'da kısa vade için iyimseriz" diyen Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, ancak yukarı doğru gidildikçe hareket alanının daralacağını dolayısıyla belli bantlarda kar realizasyonları yaşanabileceğini söylüyor. Önümüzdeki üç ay için maksimum 85.000, minimum 75.000 seviyelerini öngörüyor.

Borsadan vazgeçemeyen ve orta riskli bir portföy oluşturmak isteyenlere ise yüzde 20 hisse senedi öneren Erkan bu kapsamda Ak-bank, Garanti Bankası, BİM, Sabancı Holding, Turkcell, Koç Holding, Emlak Konut GYO, HalkBank, Yapı Kredi ve Türk Telekom hisselerini öneriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)