Ana SayfaPiyasaOdaş ve Alarko Carrier sorusu---

Odaş ve Alarko Carrier sorusu

2 / 2
Odaş ve Alarko Carrier sorusu
13 Aralık 2016 - 09:35 www.borsagundem.com

KÂRIN BÜYÜMEMESİ ÇIKIŞA MANİ

SORU (2) - Uzun zamandır Alcar hissesinde beklemekteyim. Hissenin hacmi çok dar. Lütfen geleceğiyle ilgili bir yorum yapar mısınız? 

Serhat Sezgin

CEVAP- Düzeltilmiş verilere göre en yüksek seviyesini 45,70 TL ile 15 Nisan 2016 günü test eden Alarko Carrier, son iki ayda daha ziyade yatay bir seyir izliyor. Şimdilerde taban hareketinde bulunan hisse, 36,80 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Türk lirası cinsinden verilerine göre son iki yılda yükselen bir trend sergilese de dolar bazlı verilere göre düşen bir ivme söz konusu. Bu durum beş yıldır hisseyi elinde tutan yatırımcıların reel olarak getiri elde edememeleri anlamına geliyor.   

Hissenin istikrarlı ve güçlü bir çıkış sergileyebilmesi için kârını düzenli artırabilmesi önemli. Ancak 2016 yılı dokuz aylık bilançosuna baktığımızda kârında gerileme gözleniyor. Geçmiş yıl verilerine göre kârı bir yıl artırırken ertesi yıl düşüyor. Son olarak geçtiğimiz yıl kârını yükselten firmanın bu yıl gerileme yaşaması rutine uygun bulunuyor. Son çeyrekte olağanüstü bir gelişme kaydedilmemesi halinde yıl sonunda da kârda gerileme görülecek. Bu da ister istemez hissenin güçlü bir çıkış yaşamasına mani olmakta. 


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)