Ana SayfaŞirket HaberleriO şirket arazisini müteahhite vermeyi planlıyor---

O şirket arazisini müteahhite vermeyi planlıyor

1 / 2
O şirket arazisini müteahhite vermeyi planlıyor
25 Ağustos 2017 - 09:26 www.borsagundem.com

ARSASINI MÜTEAHHİTE VERECEK

SORU-Dardanel’in geleceğini nasıl görüyorsunuz? Hisseyle ilgili beklentiniz ne yönde? 

kader 

CEVAP- Yakın İzleme Pazarı’nda bulunan Dardanel riski yapısından kurtulabilmiş değil. Şirketin mali yapısındaki belirsizlik yatırımcıların hisseye mesafeli kalmasında etkili oluyor. Bununla birlikte hisse, piyasadaki genel yönelime uygun olarak gerçekleştirdiği çıkışla birlikte 14 Ağustos 2017 günü en yüksek 2,67 TL’ye kadar yükseldi. Hissenin tarihi zirvesi ise 2000 yılında düzeltilmiş verilerle gördüğü 3,17 TL. Bu seviyeye kadar hareketin devam edebilmesi için alıcıların güçlü şekilde işlemlerine devam edebilmesi gerekiyor. Ancak alıcıların bu aşamadan sonra aynı isteği göstermemesi alımları da ister istemez zayıflatacaktır. Bu da hisse için mevcut seviyelerden yukarıya çıkma ihtimalinin zayıflamasına aşağı yönelimin ise güçlenmesine yol açacaktır.  

Uzun süredir finansman sorunu yaşayan Dardanel yaptığı açıklamada alacaklı bankalara mülkiyetini devrettiği gayrimenkullerin geri alım süresini yıl sonuna uzattığını belirtti. Diğer taraftan alacaklı bankaların mülkiyetinde bulunan Çanakkale’deki arazilerden iki parselini geri alarak müteahhit firmaya devretmeyi ve arazi üzerinde yarı yarıya hasılat paylaşımlı bir projeyi hayata geçirmek istediğini belirtti. Faaliyet raporunda da tapuyla ilgili işlemlerin bitirildiği ifade edildi. Öte yandan üretim miktarlarının geçen yıla oranla yüzde 20,57 azaldığı dile getirilen bir diğer husus. Üretimdeki gerileme şirketin satış gelirini düşürürken dönem sonunda zarar etmesine neden olmakta. 

Gelinen aşamada ifade edilen projenin ne zaman hayat bulacağı ve bundan dolayı ne miktarda gelir elde edileceği hususu henüz netlik kazanmış değil. Öte yandan son bilançoya göre özsermaye ekside ve birikmiş geçmiş yıl zararı 252,1 milyon TL seviyesinde. Tüm bunlara ilave hissenin geldiği fiyat seviyesi de nazara alındığında olası alımların risk içereceğini göz önünde bulundurmakta yarar var. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)