Ana SayfaHisse Öneri ListesiO hisseye al önerisi---

O hisseye al önerisi

1 / 1
O hisseye al önerisi
15 Nisan 2019 - 09:32 www.borsagundem.com

Halk Yatırım, Ford Otosan için 65,70 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile ile Araştırma kapsamına aldı.

Halk Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

İhracat performansı, gelir büyümesi açısından ana belirleyici olacak. Şirketin ihracat gelirleri 2018'de %53,1 artışla 27.303 milyon TL seviyesinde gerçekleşirken, toplam gelirlerinin %82'sini oluşturdu.  

2019 yılına ilişkin ilk veriler de, 2018 yılına benzer şekilde, yurt içi piyasanın zayıf geçtiğini ihracattaki momentumun ise devam ettiğine işaret ediyor. Ancak, yılın ilk iki ayında Brexit endişeleri nedeniyle İngiltere'de talebin öne çekilmiş olabileceğini ve Avrupa ekonomisindeki soğumanın önümüzdeki dönemde talepte yavaşlamaya neden olabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle de, ihracat tahminlerimizde muhafazakar tarafta kalmayı tercih ediyor ve Ford Otosan'ın 2019 yılında %2 artışla 335 bin adet ihracat gerçekleştireceğini öngörüyoruz. Diğer taraftan, enflasyon ve kur etkisiyle, satış gelirlerinin ise 2019'da %12,0 artışla 37.293 milyon TL'ye ulaşmasını bekliyoruz. Bu arada, ihracat beklentimize ilişkin yukarı yönlü risklerin var olduğunu, 2019 yılı ikinci çeyrek sonunda şirketin 320-330 binlik ihracat beklentisini yukarı yönlü revize edebileceğini ve bu durumun da hisseyi olumlu anlamda destekleyebileceğini eklemek isteriz.

Anlaşmasız Brexit olasılığını düşük görüyoruz. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış şeklini belirlemek amacıyla görüşmeler devam ediyor. 29 Ocak 2019'da anlaşmasız Brexit'i engelleyen teklifin İngiltere Parlamentosu oylamasında 310'a karşı 318 oyla kabul edilmesinin ardından Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderlerini  İngiltere'nin birlikten ayrılış tarihinin ertelenmesini görüşmek üzere bir araya getiren Brexit Zirvesi'nde ise AB üyesi 27 ülke, Brexit'in 31 Ekim 2019'a kadar ertelenmesi konusunda anlaştı. Bu gelişmeler paralelinde, İngiltere Parlamentosu'nun Brexit anlaşmasını 31 Ekim 2019'a kadar kabul etmemesi halinde anlaşmasız Brexit seçeneği masada bulunmaya devam ediyor. Ancak anlaşmasız Brexit seçeneğinin hem İngiltere hem de diğer Euro bölgesi üye ülkelerin ekonomilerine ciddi anlamda olumsuz etkileri olacağından dolayı söz konusu durumun olasılığını düşük görüyoruz. Şirket yönetimi de anlaşmasız Brexit olasılığını düşük olarak gördüklerini belirttiler. 

Değerleme. FROTO hisseleri 2018'de BIST 100 Endeksi'ne kıyasla %8,9 daha iyi performans göstermesinin ardından son üç ayda nominal bazda %3,0 geriledi BIST 100 Endeksi'ne kıyasla ise %6,0 zayıf performans gösterdi. Zayıf yurt içi piyasa koşulları ile Brexit'e ilişkin endişelerinin hisse fiyatına yeterince yansıdığını ve mevcut seviyelerin hisseye giriş açısından cazip olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda, FROTO hisselerini 'AL' önerisi ile Araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz. FROTO hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı %28 getiri potansiyeli ile 65,70 TL olarak belirliyoruz. Ford Otosan, 2019 ve 2020 yılı tahminlerimize göre 6,9x ve 5,7x FD/FAVÖK ile işlem görürken küresel benzer otomotiv üreticilerinin medyanına göre sırasıyla %17 ve %25 iskontolu işlem görüyor.

Riskler. Ford Otosan açısından en önemli risk unsurunun, olasılığını az olarak görmemize karşılık anlaşmasız Brexit süreci ile ithal araçlara getirilecek ek %10 gümrük vergisi sonrasında İngiltere pazarının beklentilerin üzerinde daralması olduğunu söyleyebiliriz. Ek olarak, ham madde fiyatlarındaki uzun süreli yükseliş trendi ve daralan iç piyasada fiyatlara yansıtılması zorluğu nedeniyle marjlar üzerinde oluşacak baskı, 2019'da yurt içi otomotiv talebinde beklenenin üzerinde daralma ile 2020 yılı için pazar açısından beklediğimiz toparlanmada gecikme ve Euro bölgesi ticari araç talebinde yavaşlama değerlememiz açısından diğer aşağı yönlü risk unsurları konumunda bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)