Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıO hissede hedef fiyat yükseldi---

O hissede hedef fiyat yükseldi

2 / 2
O hissede hedef fiyat yükseldi
03 Nisan 2019 - 10:52 www.borsagundem.com

TEB Yatırım, Datagate Bilgisayar tavsiyesini 'TUT'tan 'AL'a, hedef fiyatını 5,10 TL'den 12,25 TL'ye yükseltti. 

 TEB Yatırım konu ile ilgili raporunda, Datagate Bilgisayar için hedef fiyatını 5,10 TL'den 12,25 TL'ye yükselttiklerini ifade etti. 

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

Uzun zamandır beklenen yeni bölge sonunda açıklandı. Datagate ile Türk Telekom Grubu arasında devam etmekte olan cihaz satışı ve diğer distribütörlük hizmetlerinde mevcut illere ilave olarak Ankara, Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Kütahya ve Kırıkkale illeri dahil edildiği açıklandı. Bu illerde faaliyete 1 Nisan 2019 itibaren başlandığı belirtildi. Hatırlanacağı üzere, Türk Telekom'un Türkiye'de üç distribütörü bulunmaktadır. Ciro bazında %40 pazar payıyla Mobiltel birinci sıradayken Mobimark %35'le ikinci sıradadır. %25 pazar payı ile Datagate bunları takip etmektedir. Cirodaki kaymalar sebebiyle Datagate'in pazar payı 2018 sonunda %23 seviyesinde gerçekleşmiştir. Mobimark'ın sözleşmesi 31 Mart'ta sona ermiş ve onun payı Mobiltel ve Datagate arasında paylaştırılmıştır. Bunun sonucunda, Datagate'in %23 olan payı %43 seviyesine yükselmiştir. 

Karlılıkta ciddi sıçrama bekleniyor 

Yeni bölge ile birlikte 2019 cirosunda yıllık bazda %39 artış bekliyoruz. Fakat, düşük kar marjlı Apple ürünlerinin cirodaki payının düşmesi ve operasyonel giderlerin yeni bölge ile artacak cironun daha altında bir büyüme göstereceğinin beklenmesi nedeniyle VAFÖK ve net kar rakamlarında artış hızınının çok daha yüksek olmasını bekliyoruz.  

Dolayısıyla, 2019 yılında VAFÖK ve net karda yıllık bazda %178 ve %132 artış bekliyoruz. 2019-2021 yılları arasında ciro, VAFÖK, net kar rakamlarının sırasıyla yıllık ortalama büyümesinin %23, 58% ve %50 olacağını tahmin ediyoruz.

%60 yukarı potansiyel ile tavsiyemizi AL'a yükseltiyoruz 

Yeni bölgenin eklenmesiyle tahminlerimiz ve hedef fiyatımızda değişikliklere gittik. Bunların sonucunda hedef fiyatımızı %140 arttırarak 12,25 TL seviyesine yükseltiyoruz. Yeni hedef fiyatımız %60 yukarı potansiyele işaret ettiğinden hisse için tavsiyemizi Tut'tan AL'a yükseltiyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)