Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıO hissede hedef fiyat revize edildi---

O hissede hedef fiyat revize edildi

2 / 8
O hissede hedef fiyat revize edildi
14 Mayıs 2019 - 09:07 www.borsagundem.com

Deniz Yatırım, Halk Bankası için 7,43 TL hedef fiyatını ve 'TUT' tavsiyesini korudu. 

Deniz Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: "1Ç19 kar rakamı beklentilerin altında gerçekleşti 

Halkbank 1Ç19 finansal sonuçlarını dün açıkladı. Konsolide olmayan finansal sonuçlara göre banka bu dönemde 305 milyon TL net kar açıkladı. Net kar çeyreklik bazda %3.6 yıllık bazda ise %61.4 gerilerken özsermaye karlılığı %4.2 olarak gerçekleşti. Bahreyn şubesi ile ilgili olarak vergi giderinin geri yazılmış olması net kar rakamını TRY190 mln kadar yukarıya çekmiştir.

Piyasada net kar beklentisi 393 milyon TL seviyesinde idi. Bizim beklentimiz ise 531 milyon TL seviyesindeydi. Beklentimizin altında kalan net faiz geliri ve beklentimizin üstünde gelen net kredi karşılık giderleri açıklanan net kar rakamının beklentimizin altında kalmasına neden olmuştur.

Ücret ve komisyon gelirlerindeki ciddi yükseliş (yıllık: +51.6%), takipteki krediler için toplam karşılık oranının %99 seviyesinde kalması ve takipteki krediler oranının %3.27 seviyesinde yatay kalması finansal sonuçların olumlu başlıkları olarak öne çıkıyor. Olumsuz tarafta ise yüksek kredi büyümesine rağmen net faiz gelirinin, iyileşen kredi/mevduat makasına rağmen, beklentimizin altında kalması ve sermaye yeterlilik oranının çeyreksel bazda 82 baz puan kadar gerilemiş olması söylenebilir.

Açıklanan finansal sonuçların Halkbank hisse fiyatı üzerinde hafif bir baskısı olabileceğini düşünüyoruz. Hisse için 7.43 TL hedef fiyatımızı ve TUT olan önerimizi koruyoruz. Halkbank 12 ay ileriye dönük tahminlere göre 2.39x F/K, 0.20x F/DDçarpanları ve %8.7 öz sermaye karlılığı beklentis ile işlem görmektedir."

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)