Ana SayfaPiyasaNuh Çimento ve Atakule GYO sorusu---

Nuh Çimento ve Atakule GYO sorusu

1 / 2
Nuh Çimento ve Atakule GYO sorusu
03 Nisan 2017 - 08:16 www.borsagundem.com

RUTİN HAREKET DEVAM EDİYOR

SORU- Nuh Çimento’da neler oluyor. 12 yıldır temettü verimliliğine rağmen 8-11 arası gidip geliyor. Kim sallıyor bu hisseyi beşik gibi? 

Mehmet Emin

CEVAP- Nuh Çimento, arada iniş çıkışlar yaşamakla birlikte 2008 yılından bu yana yatay bir seyir izliyor. Hisse, son olarak geçtiğimiz aralık ayında piyasadaki genel çıkış seyrine uygun olarak yükseldi. 3 Şubat 2017 günü en yüksek 11,32 TL’yi gördü. Ardından gelen satışlarla birlikte geriledi ve 31 Mart 2017 günü kapanışını 10,32 TL’den gerçekleştirdi. Hissede gözlenen rutin hareketin ötesinde bir değişiklik gözlenmiyor. 

Şirket düzenli temettü ödeyen firmalardan birisi. Her yıl elde ettiği kâra bağlı olarak temettü oranını belirliyor. Geçtiğimiz yıl brüt yüzde 85 oranında kâr payı verirken bu yıl brüt yüzde 90 ödemede bulunacağını duyurdu. Açıklamaya göre temettü dağıtımı 25 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Hissenin geçmiş yıl performansı takip edildiğinde kayda değer bir getiri sağlayamadığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Dolar bazlı verilerle son iki yıldır gerileyen hissenin 2017’nin ilk üç ayında da getirisi negatif yönde bulunuyor. Geçtiğimiz yıl satış geliri bir miktar azalan şirketin buna bağlı olarak dönem sonu kârında da azalma yaşandı. Ancak gelirdeki yüzde 6,5 oranındaki düşüş göz önüne alındığında kâr rakamının yüzde biri dahi bulmayan düşüşü belli bir istikrarın korunduğunu gösteriyor. Yatırım faaliyet giderinin düşmesi dönem sonu kârındaki düşüşün sınırlı kalmasında etkili oldu. 

Şirketin belli bir kanal içindeki rutin hareketi göz önüne alındığında ilerleyen süreçte de benzer bir performans sergilemesi pek de şaşırtıcı olmayacaktır.   

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)