Ana SayfaPiyasaFenerbahçe hisselerinde neler oluyor?---

Fenerbahçe hisselerinde neler oluyor?

2 / 2
Fenerbahçe hisselerinde neler oluyor?
09 Mart 2017 - 08:34 www.borsagundem.com

KÂRDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

SORU- Borusan Yatırım köklü ve büyük firma. Neden bu kadar geriye çekildi? İlerisi için hikayesi nedir? Temettü gelecek mi? 

İsmail Şengül 

CEVAP-Bir süre yatay kanalda inişli çıkışlı harekette bulunan Borusan Yatırım, 22 Temmuz 2016 günü 22,32 TL’yi test etti ve sonra kademeli olarak yükseldi. Hisse, aralık ayının son yarısındaysa ivmesini artırdı ve 15 Şubat 2017 günü en yüksek 54 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa gelen satışlarla birlikte düştüğü görülmekte. Halihazırda satışlar devam ediyor ve hisse, 41 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. 

Bir firmanın borsada güçlü performans sergileyebilmesi için kârını istikrarlı şekilde artırabilmesi önemli. Borusan Yatırım ise son iki yıldır kârını düşürüyor. Önceki yıllarda da benzer bir kârlılık performansına sahip olması hissenin çıkışının önündeki en önemli engel. Firma, kârını istikrarlı şekilde büyütebildiği oranda hissenin düzenli şekilde yükselmesine de olanak tanıyacaktır. Ancak mevcut görüntü bu olasılığın zayıf olduğunu gösteriyor. Şüphesiz hissede arada yukarı yönlü ataklar gözlenebilir. Ancak bu çıkışın istikrarlı bir hal alabilmesi artan kâr rakamı ile desteklenmesine bağlı olduğunu göz ardı etmemeli. Mevcut kârlılık yapısına göre fiyat kazanç oranı 37,46 seviyesinde bulunuyor. Bu oran BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması 12,81 göz önüne alındığında hayli yüksek kalıyor. Söz konusu oranın makul seviyelere gelebilmesi için kârlılığın artabilmesi şart. Aksi taktirde hissedeki satış baskısının devam etmesi sürpriz olmayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)