Ana SayfaPiyasa“Ne olacak bu Aviva’nın hali”---

“Ne olacak bu Aviva’nın hali”

1 / 2
“Ne olacak bu Aviva’nın hali”
16 Ekim 2014 - 11:42 www.borsagundem.com

​SATIŞIN ARDINDAN BORSADAN ÇIKMAK İSTEYEBİLİR
Soru (1) -
Aviva Sigorta yıllardır zarar ediyor. Aksine bedelli sermaye artırımı yaptı. En son da satıldı ancak hala satış rakamı açıklanmıyor. Ne olacak Aviva’nın hali?
İlker Özdemir

CEVAP- Aviva’nın sermayesinin yüzde 98,66’sı Aviva International Holdings’e ait bulunuyor. Şirket 25 Mart 2014 günü yaptığı açıklamada Aviva Sigorta’yı Doğu Avrupa ülkelerinde sigorta sektörüne odaklanan girişim sermayesi ortaklığı olan EMF Capital’e satışı konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. Sözleşmenin tamamlanması ve hisselerin devri yetkili kurumlardan izin alınması gerekiyor. Açıklamada satış fiyatının da söz konusu onaylarla birlikte belirleneceği dile getirildi. Rekabet Kurulu 2 Temmuz 2014 tarihinde gerekli onayı verdi. Hazine Müsteşarlığı ise henüz konuyla ilgili kararını bildirmedi. Bu kurumun onayının ardından hisse devir işlemleri gerçekleşecek. Fiyat da doğal olarak devrin kesinleşmesi ile birlikte tespit edilip kamuya duyurulacak.
Tüm bu sürecin ardından yeni hakim hissedarın diğer ortaklara çağrı yükümlülüğü gündeme gelecek. Çağrı fiyatı ise gerçekleşen satış fiyatının altında olamayacak. Öte yandan yeni ortağın aldığı pay oranı yüzde 95’ün üzerinde olduğu için Aviva’yı borsa kotundan çıkarma ihtimalinin de bulunduğunu göz ardı etmemekte fayda var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan16 Ekim 2014 21:01

    info ve tera nın bulaştığı her hisseyi spk hemen ya brüt takasa yada gözaltı pazarına alıyor neden acaba? çünkü bunlar hisseyi birbirine devirli suni alım yaparak manüple yapıyorlar tıpkı Vestel ve zorlu da yaptıkları gibi

  • bülo16 Ekim 2014 20:35

    KİPA nın da bundan farkı yok hep zarar ve yüksek oranda bedelli

  • ilker16 Ekim 2014 17:12

    sorumu yayınladığınız için teşekkür ederim..aviva gibi şirketleri ifşa etmek ve küçük yatırımcıları bilinçlendirmek açısından çok faydalı bir iş yapıyorsunuz....

  • İTİRAF16 Ekim 2014 16:45

    bu durum avivanın küçük yatırımcıyı ciddiye almadığının,zarar etmesinin umrunda olmadığının son olarakda borsa kotunda çıkacam ben siz ne haliniz varsa görün zarar edin batın banane itirafının göstergesidir.

  • doğrusu16 Ekim 2014 15:41

    en iyisi borsaya bir daha uğramamak.

  • ankara16 Ekim 2014 14:25

    yatırımcı böyle durumlardan rahatsız.açıklama yapıyorlar ondan sonra ne haber var ne gelişme üstüne yatıyorlar