Ana SayfaŞirket HaberleriMurat Ülker Borsa Gündem’e konuştu---

Murat Ülker Borsa Gündem’e konuştu

6 / 7
Murat Ülker Borsa Gündem’e konuştu
25 Kasım 2016 - 08:08 www.borsagundem.com

“İYİ Kİ HALKA AÇMAMIŞIZ, AÇSAYDIK REZİLLİK OLACAKTI”

-Borsa İstanbul tarafından durdurulan Polinas’ın halka arzıyla ilgili bir gelişme var mı? 

Murat Ülker: Polinas’ın halka arzında tabi beklenmedik bir şey oldu. Hoş birşey değildi. Ama şimdi bakın bunda da bir hayır varmış, iyi ki açmamışız, açsaydık rezillik olacaktı. İşte memleketteki hadiseler; kimse işe, kimse borsaya bakmayacaktı, o zaman, “Niye aldık hisseleri, niye böyle oldu?” diyeceklerdi. Bunlar uzun yıllar süren işler, 10 yıl sonra bakarlar Polinas’ın hisse performansına, “Ya bu zamanda halka açılır mıydı, niye açtın?” derler. Yani eğrisi doğrusuna denk geldi. 

-Türkiye’de halka açılmada bir pişmanlığınız var mı? 

Murat Ülker: Hayır, bir sıkıntımız yok. Bizimki zaten bir mecburi halka açılış oldu. SPK’da kotasyona girmek zorunda kaldık ortaklık fazla olduğu için. Sonra biz bunu Ülker’le birleştirdik. Ardından ikincil halka arz yaptık, hisseleri sattık. Burada rakamlar çok yüksek değilken sonra borsa birden Ülker’i farketti ve hisseler çok hızlı yükseldi. Fevkalade yüksek iyi rakamlar elde edildi. Alanlar, Ülker hisselerine yatırım yapanlar çok memnun. 

- Türkiye Finans’daki (yüzde 10.57) hissenizi satma konusunda son durum nedir? Müşteri arayışı içinde misiniz? 

Murat Ülker: Orada müşteri NCB. Sahibi ve büyük hissedar (% 67.03) odur. Onun alması lazım. Yakışan da odur. Biz kendilerine teklif ettik, “Tamam alacağız” dediler. Hatta şöyle oldu, dediler ki, “Biz Boydaklar’a da söyleyelim, onların hisselerine de alalım”. “Peki görüşmelerinizi yapın, ikisini de alın” dedik. “Haziran ayında Boydaklar’la anlaşıyoruz” dediler. Sonra ne sebeptense hazirandaki iş kaldı ağustosa. Şimdi zaten anlaşılmaz bir hale geldi çünkü hisseler artık Boydaklar’da değil. Bizden “Gelip alacağız” derlerse hisseleri vereceğiz.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozo27 Kasım 2016 21:13

    Sabah gazt. manp, için ne oldu hukuki süreç diye soramadınız, size de bravo yani, uçan kuşa avukat yazısı gönderen ülkere ne oldu? yoksa bulaşmaktansa çalıyı dolaşayım hesabı mı?

  • KIRIMLI25 Kasım 2016 17:10

    Anlatımına kurban,”durduk yerde para kazandım” vah babaa…

  • Murat Mırrattt25 Kasım 2016 16:31

    Ah canımm...Ne kadar da iyi kalpli birisiymişşş...Ulan 2006 ylında 5,20 TL den yatırımcıya kakaladığınız FONFK yı 10 yıl sonra 1,69 TL den geri istemeye utanmadınızmı hiç? Dogal olarak parası pul olmuş bazi yatırımcılar bir ümit ile hissesini vermek istemediğine bin pisman zira hisse suan hisse gözaltında ve 1.20 TL ye satamıyor yatırımcısı.

  • bir soru25 Kasım 2016 10:04

    Hisse düşmeye devam etse, nereye kadar almayı düşünürdünüz; diye bir soru neden sorulmamış?

  • kazançını bana ver öyleyse25 Kasım 2016 09:32

    Düşen bir hisseyi hisse sahibinin alması bana göre biraz ayıp çünkü, ben ucuzdan almış oldum, şimdi de yükseldi, durduk yerde para kazandım.”