Ana SayfaŞirket HaberleriMurat Ülker Borsa Gündem’e konuştu---

Murat Ülker Borsa Gündem’e konuştu

2 / 7
Murat Ülker Borsa Gündem’e konuştu
25 Kasım 2016 - 08:08 www.borsagundem.com

“BEN ALDIKTAN SONRA HİSSE EPEY BİR YÜKSELDİ”

-Bir köşe yazısında isim verilmeden büyük bir grubun Kaynak Holdingle ortaklığı, evrakların savcılıkta olduğu yazıldı. Ardından bir sitede isim ve logo kullanılarak “Ülker’e operasyon iması” haberi çıktı. İki hafta önce borsa kulislerini de oldukça meşgul eden bu dedikodu üzerine Ülker tarafında neler oldu? 14 Kasım’da hisselerinde yaşanan sert düşüş için yorumunuz nedir? 

Murat Ülker: O kadar kötü bir şey olmadı aslında, bir gün düştü hisseler, ertesi gün de biz aldık zaten. Bakın, düşen bir hisseyi hisse sahibinin alması bana göre biraz ayıp çünkü, ben ucuzdan almış oldum (17’den) şimdi de yükseldi, durduk yerde para kazandım. Yani ben aldıktan sonra yükseldi hisse, hem de epey bir yükseldi. 

Bu iş Cuma günü (11 Kasım) oldu, Cumartesi günü de sosyal medyada epey konuşuldu, bitti. Pazar günü her şey sakindi ancak Pazartesi sabah bununla alakalı bir dedikodudan hissenin düşmesi hiç akıl alacak bir şey değil. 

Bakın, Amerika’da herkes uyurken Avrupa borsası açılmamışken Türkiye borsası açıldı. Bu saat itibariyle baktık bazı yabancı (Amerika) büyük yatırımcıların ‘sat’ emri var. Portala bakılırsa görülür bu. Onların müdürleri Türk bu sebeple ama bu arkadaşlar pazartesi sabahı ilk işleri kalkıp, “Cumartesiden aklıma koydum, ben bunu unutmadım, bu emri vereyim” demez, akli bir şey değil bu. Şunu da söyleyeyim ben kimseyi suçlamıyorum.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozo27 Kasım 2016 21:13

    Sabah gazt. manp, için ne oldu hukuki süreç diye soramadınız, size de bravo yani, uçan kuşa avukat yazısı gönderen ülkere ne oldu? yoksa bulaşmaktansa çalıyı dolaşayım hesabı mı?

  • KIRIMLI25 Kasım 2016 17:10

    Anlatımına kurban,”durduk yerde para kazandım” vah babaa…

  • Murat Mırrattt25 Kasım 2016 16:31

    Ah canımm...Ne kadar da iyi kalpli birisiymişşş...Ulan 2006 ylında 5,20 TL den yatırımcıya kakaladığınız FONFK yı 10 yıl sonra 1,69 TL den geri istemeye utanmadınızmı hiç? Dogal olarak parası pul olmuş bazi yatırımcılar bir ümit ile hissesini vermek istemediğine bin pisman zira hisse suan hisse gözaltında ve 1.20 TL ye satamıyor yatırımcısı.

  • bir soru25 Kasım 2016 10:04

    Hisse düşmeye devam etse, nereye kadar almayı düşünürdünüz; diye bir soru neden sorulmamış?

  • kazançını bana ver öyleyse25 Kasım 2016 09:32

    Düşen bir hisseyi hisse sahibinin alması bana göre biraz ayıp çünkü, ben ucuzdan almış oldum, şimdi de yükseldi, durduk yerde para kazandım.”