Ana SayfaŞirket HaberleriMurat Ülker Borsa Gündem’e konuştu---

Murat Ülker Borsa Gündem’e konuştu

1 / 7
Murat Ülker Borsa Gündem’e konuştu
25 Kasım 2016 - 08:08 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL

Türkiye 15 gün önce haftayı, bir köşe yazısındaki iddia üzerine, “FETÖ’cü Kaynak Holding’le ortak dev grup kim?” sorusuyla kapattı, yeni haftayı Ülker dedikodusu ve borsada grup hisselerinde yaşanan kayıpla açtı. “Hükümet medyasından Ülker Grubu’na operasyon iması’” başlıklı, şirket ismi ve logosu kullanarak hafta sonu yapılan haber, borsa kulislerine de yayılınca hisseler sert düşüş yaşadı. Akabinde Murat Ülker’in “Alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam” mesajı, güven verici ve piyasaları rahatlatıcı ‘hisse alım kararı’yla ortalık sakinleşti. Hafta içinde işler yoluna girdi. 

AMERİKA’DAN GELEN ‘SAT’ EMRİ 

İki hafta sonra konuştuğumuz Murat Ülker keyifliydi. İddiaların bunalttığı günler geride kalmış, kendini yeniden işlerine, hedeflerine adamış. Godiva ve United Biscuit gibi gibi iki dev markayla tüm pazarlarda hakimiyetini hissettiren Murat Ülker’e ilk sorumuz haliyle, şok iddia ve söylentiler üzerine yaşadıkları oluyor. Suçlamalar için “Yalan” ifadesini kullanan, grupta bu işleri yapan kimsenin olmadığı gibi yapanı da asla affetmeyeceklerini söyleyen Murat Ülker, 14 Kasım sabahı hisseleri için Amerika’dan gelen ‘sat’ emrine dikkat çekiyor. Olanlar konusunda ‘kumpas demiyor ama bunu hissettiriyor. Ertesi ve takip eden günlerde 60 milyon TL’lik hisse alımı yaptığını anlatan Murat Ülker, bir utangaçlığını da şu sözlerle paylaşıyor: “Düşen bir hisseyi hisse sahibinin alması bana göre biraz ayıp çünkü, ben ucuzdan almış oldum, şimdi de yükseldi, durduk yerde para kazandım.” 

BORSACILARIN İZLEDİĞİ İKİ ŞİRKET 

Halka arzlar sohbetin ama konularından biri. pladis ve Polinas borsacıların izlediği iki şirket. Peki bunlarda bir gelişme var mı, Ülker ne kararlar aldı. Dinliyoruz… 

“TÜRKİYE GİDER Mİ BİLMİYORUM AMA BEN ŞANGAY’A GİTTİM BİLE” 

Türkiye’nin gündemi Ülker’in de gündemi. Konu Avrupa Birliği krizi. Bu konuda temkinli. Ülker, “Taraflar karşı karşıya masaya oturunca ne konuşurlar, ne kararlar alırlar bilemeyiz. Onun için şimdiden bu konuda yorum yapmak yanıltıcı olur” diye konuşuyor. Şangay Beşlisi’ne dönüyoruz. “Türkiye oraya giderse” demeye kalmadan, Ülker’in çoktan Şangaylı olduğunu anlıyoruz. “Türkiye nereye gider bilmiyorum ama ben Şangay’a gittim bile. Global olmanın şartları bunlar, orada işlerimiz var, çok da iyiyiz”. 

“AVRUPA PAZARI DA ÇİN PAZARI DA İHMAL EDİLMEMELİ” 

Murat Ülker, Türkiye’nin batı ve doğu pazarına nasıl bakması gerektiğini de iş dünyası tecrübesiyle izah ediyor: “Türkiye, Çin pazarına da ihmal etmemeli, Avrupa pazarını da ihmal etmemeli. Hangisine ne kadar önem vermeli, hangisi ne kadar gelişir, bunlara tamamen ticari olarak bakmalı. Avrupa bizim ticarette büyük partnerimiz; dip dibe oturuyoruz. Bizde olanlar onlarda yok, onlarda olanlar bizde yok. Mecburen bu ticareti yapıyoruz. Ben hem onlarla hem doğuyla ticaretimi geliştirirsem aferin derler, kötü bir şey değil ki bu.” 

İşte gündemin ünlü işadamı Murat Ülker’in Borsagundem.com’un sorularına verdiği yanıtlar.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozo27 Kasım 2016 21:13

    Sabah gazt. manp, için ne oldu hukuki süreç diye soramadınız, size de bravo yani, uçan kuşa avukat yazısı gönderen ülkere ne oldu? yoksa bulaşmaktansa çalıyı dolaşayım hesabı mı?

  • KIRIMLI25 Kasım 2016 17:10

    Anlatımına kurban,”durduk yerde para kazandım” vah babaa…

  • Murat Mırrattt25 Kasım 2016 16:31

    Ah canımm...Ne kadar da iyi kalpli birisiymişşş...Ulan 2006 ylında 5,20 TL den yatırımcıya kakaladığınız FONFK yı 10 yıl sonra 1,69 TL den geri istemeye utanmadınızmı hiç? Dogal olarak parası pul olmuş bazi yatırımcılar bir ümit ile hissesini vermek istemediğine bin pisman zira hisse suan hisse gözaltında ve 1.20 TL ye satamıyor yatırımcısı.

  • bir soru25 Kasım 2016 10:04

    Hisse düşmeye devam etse, nereye kadar almayı düşünürdünüz; diye bir soru neden sorulmamış?

  • kazançını bana ver öyleyse25 Kasım 2016 09:32

    Düşen bir hisseyi hisse sahibinin alması bana göre biraz ayıp çünkü, ben ucuzdan almış oldum, şimdi de yükseldi, durduk yerde para kazandım.”