Ana SayfaYatırımcı KöşesiMetro Petrol ve Odaş sorusu---

Metro Petrol ve Odaş sorusu

1 / 2
Metro Petrol ve Odaş sorusu
13 Nisan 2020 - 08:48 www.borsagundem.com

TEMETTÜ VERME OLASILIĞI YOK

SORU- Mepet 2020 yılında temettü dağıtır mı veya sermaye artırımına gider mi? Bu konudaki görüşleriniz nasıldır? 

Ekrem Ergin 

CEVAP- Şirketlerin ihtiyaç duyması halinde her zaman sermaye artırımına gitmeleri söz konusu olabilmekte. Diğer taraftan elde edilen kârın ortaklara dağıtılması da genel olarak beklenen ve arzu edilen bir durumdur. Ancak firmaların temettü verebilmeleri için öncelikle kâr etmeleri gerekmektedir. Mepet ise son beş yılında sürekli zarar açıkladı. Son iki yılda azalsa da zararda bir değişim söz konusu değil. Şirket esas faaliyetlerinden dolayı kâr etmekle birlikte özellikle finansal giderlerdeki artış, dönem sonunda zarar etmesinde etkili olmakta. Bu da firmanın kâr payı dağıtma olanağını ortadan kaldırıyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin geçmiş verileri takip edildiğinde son olarak 2014 yılında bedelli sermaye artırımında bulunduğu nakit temettü ödemesinin ise 2015 yılında gerçekleştiği gözlenmekte. Şirketin kârlı bir yapıya dönebilmesi için öncelikle finansal giderlerini düşürebilmesi önemli. Öte yandan ihtiyaç duyması halinde her zaman için sermaye artırımına gitmesi olasılık dahilinde. Böylesi bir durumda da gerçekleştirilecek sermaye artırımının bedelli olacağı ve ortaklardan nakit çıkışına yol açacağı göz ardı edilmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TARKUT TARKAN13 Nisan 2020 10:32

    ALLAH sizlere akıl ve fikir versin mepet idiş yok odaş idimiş.hissenin seyrine bakmıyormusunuz.sürekli sizler aldıkca elinize veriyorlar.

  • EKRİST13 Nisan 2020 09:34

    nereden bulaşırsınız böyle hisse senetlerine sonra galip öztürk söyle böyle dersiniz.alın da  galip donunuza kadar alsın.