Ana SayfaKulisMerve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu ---

Merve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu

8 / 11
Merve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu
24 Eylül 2014 - 11:02 www.borsagundem.com

FİKİR ÇARPIŞMALARINA, FARKLI EKOLLERE, ZIT GİDEN DÜŞÜNCELERE BAYILIYORUM

-Ekranın ünlü ve güzel yüzlerinden birisiniz? Ekonominin, programcılığın uzmanısınız, başarılısınız, transfer teklifleri geliyor mu?

Merve Hande Akmehmet: Geldi tabi. Ben de cevap olarak, “Şimdi buradayım” dedim. Burada daha yeniyim ve burayı biraz daha hazmetmek istiyorum.

-Türkiye’nin önemli bir grubunda, önemli bir ekonomi kanalında ‘ekran yüzü’ olmanın, program yapmanın zorluğu ve avantajları nedir? Ekonomi gazeteciliğinde kadın olmak avantaj mı dezavantaj mı?


Merve Hande Akmehmet: Kadın olarak hiç öyle bakmadım. Çünkü benim için cinsiyet yok, iki fikrin tartışması var. Benim için önemli olan bir insanın hangi ekolden bir düşünceyi savunduğu ya da nerede durduğu ve sonra onun arkasında durup durmadığı… Ben ona bakıyorum.  Ve Bloomberg HT’de herkesin kendi duruşu var, kendi savunduğu fikirleri var ve tartışma ortamı benim beklediğimden de iyi çıktı. Özellikle sabah dörtlü olarak yaptığımız Piyasa Masası’nda ki ben aralarına sonradan girdim. Ama yıllardan beri tanıyormuşum gibi geldi bana. Çünkü egosuz ve yalnız fikirler tartışılıyor. Yani tadına doyum olmuyor, çok güzel işler de çıkartıyoruz. Ama en önemlisi işini severek yapmak.


-Canlı yayın programına nasıl hazırlanıyorsunuz? 

Merve Hande Akmehmet: Ben erkenciyim. 08.15-08.30 gibi kanalda oluyorum. Herşey spontane. Cümleler kendi cümlelerimiz. Fikirler kendi fikirlerimiz. Okumak yok.

Bana ilham veren şeyleri seviyorum. Ben aynılıktan sıkılan bir insanım. O yüzden değişik veri, değişik haberler, değişik bir çalışma, fikir çarpışmaları, farklı ekoller, zıt giden düşünceler bunlara bayılıyorum. Onun için sabah erken gelip dünyanın çeşitli ülkelerindeki 20-30 tane farklı blogları takip edip onlardan besleniyorum ve onlardan ilham alıyorum. O farklı düşüncelerden ilhamımı aldıktan sonra, kahvemi de alıp gündemde ne var ne yok üzerinden geçip kendimi kameranın önüne atıyorum.


Aslında buradaki benim görevim içerik olarak kanalı beslemek. Biz araştırma grubu olarak üç kişiyiz. Benim ilham almak için her sabah yaptığım küresel takip bütün gün aslında veri akışı şeklinde ekrana yansıması. İşte dolar ne oldu, kim aldı kim sattı, Erdem Başçı ne dedi, Zeybekçi nasıl bir yanıt verdi… Biz devamlı takım olarak ‘niye’ diyoruz ve cevaplarını arıyoruz. O ‘niye’yi çok üsluplu, kalp kırmadan ve karşı fikre saygılı olarak söylemek gerek. Benim en önem verdiğim şey o.


Canlı yayın bittikten sonra borsa kapanışına kadar buradayım ve ekip olarak yayın akışını takip ediyoruz. Sonrasında da şapkamızı alıp çıkıyoruz. 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz29 Ocak 2015 06:19

    Dogru demissin abicim de merve hande bence o kahramandır. Onunla bir kere tanısan bunu bunu. saygılar.

  • briffa25 Eylül 2014 02:09

    Insanların beyninde bir kahramana her zaman yer vardır,ancak bir ekonomi.yorumcusu bayana ülkemizide yönetsel keşke demek sade bi dille ayıptır,yaw kardeşim her ekonomi bilen siyasetçi olursa bu ülke topu diker be akilsizlar

  • vatansever24 Eylül 2014 21:31

    merve hande akmehmet gibiler keşke siyasete girse!!! bu ülke kurtulurdu

  • Maviş24 Eylül 2014 21:22

    Çok dolu,işiyle tamamen özdeşleşmiş,ilk gün heyecanını kaybetmemiş iyi bir ekonomist.Kendisinden tek ricam her gün izleyen bir küçük yatırımcı olarak; daha az yabancı kelime ve en önemlisi tane tane konuşması. Saygılarımla

  • kem24 Eylül 2014 16:18

    aha: batirsin. böyle guzel icin degmez mi? :)

  • aha24 Eylül 2014 12:15

    yönet diye 100 bin dolar para versem bir yıl sonra 50 bin zarar olur.

  • hakan24 Eylül 2014 11:58

    ekranların ve piyasanın en kaliteli yorumcusu.. çok da sempatik ve akıllı.. Sabah ekranlarının asık surat MineUzunyol'una ve herşeyi çokbilen(!) Didem Arslanoğlu'na fena halde kapak olmuş!