Ana SayfaKulisMerve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu ---

Merve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu

7 / 11
Merve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu
24 Eylül 2014 - 11:02 www.borsagundem.com

AMB BAŞKANI DRAGHİ O SORUMA YANIT VEREMEDİ ÇÜNKÜ...

 

-Haziran ayında Avrupa Merkez Bankası (ECB) para politikası toplantısında Başkan Draghi'ye sorular sordunuz. Draghi’nin verdiği yanıtlar Türk ve dünya ekonomi basınında da yer aldı. Ancak siz Bloomberg HT’deki köşe yazınızda “Draghi’nin söyleyemediği bence şuydu” dediniz. Draghi’nin söyleyemediğini bir de bizimle paylaşır mısınız? Sizce niçin söyleyemedi?

Merve Hande Akmehmet: O tarihlerde Draghi’den bir hamle bekliyorduk ve ‘Bizim oraya gitmemiz lazım’ dedik. Ama benim gideceğim belli değil, hiçbir şey önceden planlanmış değil. Cüneyt Başaran sağ olsun, “Gidelim ve bunu görelim” dedi. Ama ben hala ‘gideceğimi’ düşünmüyorum. Sonra uçak bileti alındı ve ben direkt uçtum. Bloomberg HT olarak biz haber vermiştik geleceğimizi. Ancak çok sıkı bir güvenlik var, başka bir ülkeye girer gibi giriyorsunuz Avrupa Merkez Bankası’na. Toplantının yapıldığı salona girdiğimde hazırlıklar yapılıyordu. Herkes bir birini tanıyor orada. Bir tek uzaylı bendim aralarında, ‘nereden geldi bu?’ diye bakıyorlar bana. Ben tabi hemen insanlarla konuşmaya başladım. Türkiye’den geldiğimi duyduklarında da çok memnun oldular.


Tabi toplantı başladığında ben bilmiyordum Draghi’nin sorularının bir hanım tarafından hazırlandığını. O arada mikrofonu kapma derdindeyim. Etraftan sesler yükseldi falan. Meğer o kadından geçiyormuş Draghi’ye sorulacak sorular. Sonra sırayla gazeteciler sormaya başladılar. Ben ise “Acaba soramayacak mıyım?” diye düşünmeye başladım. Ama kadını resmen gözle taciz ediyorum! En sonunda kadının önündeki liste bitti. Bunu siz görmemişsinizdir ama inanın orada bir orman kanunu geçerli. İnsanlar ayakta, herkes el kol yapıyor, ‘ben, ben” şeklinde. Neredeyse Avrupa’nın en küçük ülkesinden bile 15 gazetecinin geldiğini düşünürseniz tam bir kaos ortamı.

Sonunda kadınla kaş göz yaparken mikrofon elime geçti. Ben mikrofonu alıp, “Bloomberg HT Türkiye” diyince kadında bir şafak attı. Çünkü tek soru sorma hakkı tanımak istiyorlarmış ve Bloomberg zaten bir soru sormuştu. Halbuki biz ayrı bir şirketiz. Ben onu anlattım ve sonunda sorumu sordum. Hatta ikinci sorumu sordum ama yanıtını önündeki kağıttan okudu. Çünkü cevabı yok ve bilmiyorlardı. Ben de Türkiye’ye döndükten sonra bunu kendi köşemde yazdım. Yani ikinci sorumun cevabını vermedi.

Bizim bu toplantılara katılıp küreselleşmemiz gerek. Biz de bunun için bir adım olsun diye o toplantıya gittik. İnşallah devamını da getiririz. Şimdi sırada FED var ve gitmeyi düşünüyoruz. Çok yakında sürprizler gelebilir. 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz29 Ocak 2015 06:19

    Dogru demissin abicim de merve hande bence o kahramandır. Onunla bir kere tanısan bunu bunu. saygılar.

  • briffa25 Eylül 2014 02:09

    Insanların beyninde bir kahramana her zaman yer vardır,ancak bir ekonomi.yorumcusu bayana ülkemizide yönetsel keşke demek sade bi dille ayıptır,yaw kardeşim her ekonomi bilen siyasetçi olursa bu ülke topu diker be akilsizlar

  • vatansever24 Eylül 2014 21:31

    merve hande akmehmet gibiler keşke siyasete girse!!! bu ülke kurtulurdu

  • Maviş24 Eylül 2014 21:22

    Çok dolu,işiyle tamamen özdeşleşmiş,ilk gün heyecanını kaybetmemiş iyi bir ekonomist.Kendisinden tek ricam her gün izleyen bir küçük yatırımcı olarak; daha az yabancı kelime ve en önemlisi tane tane konuşması. Saygılarımla

  • kem24 Eylül 2014 16:18

    aha: batirsin. böyle guzel icin degmez mi? :)

  • aha24 Eylül 2014 12:15

    yönet diye 100 bin dolar para versem bir yıl sonra 50 bin zarar olur.

  • hakan24 Eylül 2014 11:58

    ekranların ve piyasanın en kaliteli yorumcusu.. çok da sempatik ve akıllı.. Sabah ekranlarının asık surat MineUzunyol'una ve herşeyi çokbilen(!) Didem Arslanoğlu'na fena halde kapak olmuş!