Ana SayfaKulisMerve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu ---

Merve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu

6 / 11
Merve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu
24 Eylül 2014 - 11:02 www.borsagundem.com

3 BİN KİŞİNİN ÖNÜNDE FIKRA ANLATMAYI EĞİTİMDE ÖĞRENDİM

-Ekonomi zirvelerinde moderatörlük yapıyorsunuz? Bu nasıl bir duygudur? Nasıl bir hazırlık içinde oluyorsunuz?


Merve Hande Akmehmet: Bu, Bloomberg HT’nin çatısı altında başladı. Araştırma Müdürü olduğum için bizim kanal olarak desteklediğimiz, sponsoru olduğumuz veya olmadığımız projelerde bizden destek istiyorlar. Bizde gidip bu işi yapıyoruz. Bu benim aldığım eğitimde zaten vardı. 3 bin kişinin önünde fıkra anlatmayı öğrenmiştim aldığım eğitimde. Ben çok rahatım orada. Insanlarla o empatiyi kurabildiğim ve beni dinledikleri sürece bu işi yapmak istiyorum. Bu bir konuşma sanatı ve bunu ekonomi olarak yapmak daha da heyacanlı bir şey.


Tabi ki televizyondan farklı. Televizyonda bir konuyu tartışırken, sanki bu işi tek başınıza yapıyormuş gibi bir hisse kapılabiliyorsunuz. Neticede stüdyo içinde yalnızsınız. Kitlenizle iletişiminizi artırmak için sadece sosyal medya araçları kullanabilirsiniz. Ama bir zirvede, iletişim içinde olduğunuz yüzlerce insan var, farklı fikirlerin çarpışması var… İşin içine bu faktörler girince işin heyecanı ve katmadeğeri de bir o kadar artıyor bence.  Hazırlığında ekstra birşey yok: Herşeyi oku, her zaman oku, her zaman sorgula!  İnsanlarla grup halinde iletişime geçmek bana inanılmaz bir enerji veriyor. Sanırım en fazla 3000+ kişi önünde konuşma yaptım. Hollanda’da Lahey’deydi.  Davet olduğu ve vaktim olduğu sürece yurtdışındaki konferanslara da gitmeye çalışıyorum. 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz29 Ocak 2015 06:19

    Dogru demissin abicim de merve hande bence o kahramandır. Onunla bir kere tanısan bunu bunu. saygılar.

  • briffa25 Eylül 2014 02:09

    Insanların beyninde bir kahramana her zaman yer vardır,ancak bir ekonomi.yorumcusu bayana ülkemizide yönetsel keşke demek sade bi dille ayıptır,yaw kardeşim her ekonomi bilen siyasetçi olursa bu ülke topu diker be akilsizlar

  • vatansever24 Eylül 2014 21:31

    merve hande akmehmet gibiler keşke siyasete girse!!! bu ülke kurtulurdu

  • Maviş24 Eylül 2014 21:22

    Çok dolu,işiyle tamamen özdeşleşmiş,ilk gün heyecanını kaybetmemiş iyi bir ekonomist.Kendisinden tek ricam her gün izleyen bir küçük yatırımcı olarak; daha az yabancı kelime ve en önemlisi tane tane konuşması. Saygılarımla

  • kem24 Eylül 2014 16:18

    aha: batirsin. böyle guzel icin degmez mi? :)

  • aha24 Eylül 2014 12:15

    yönet diye 100 bin dolar para versem bir yıl sonra 50 bin zarar olur.

  • hakan24 Eylül 2014 11:58

    ekranların ve piyasanın en kaliteli yorumcusu.. çok da sempatik ve akıllı.. Sabah ekranlarının asık surat MineUzunyol'una ve herşeyi çokbilen(!) Didem Arslanoğlu'na fena halde kapak olmuş!