Ana SayfaKulisMerve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu ---

Merve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu

3 / 11
Merve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu
24 Eylül 2014 - 11:02 www.borsagundem.com

TÜRKİYE’YE DÖNÜŞÜM AKBANK’LA OLDU

-12 seneden sonra Türkiye’ye gelme kararını nasıl verdiniz? Neden Bloomberg?

Merve Hande Akmehmet: Türkiye’yi çok özlemiştim. İnanılmaz burnumda tütmüştü. Gurbet ne demek, insan ancak gidince anlıyor. Vatan toprağı, milliyetçi duygular 10 katına çıkıyor. Ve bir gün, “Tamam, ben burada yapmak istediklerimi yaptım, artık biraz da Türkiye ekonomisiyle ilgilenmek istiyorum” dedim. Türkiye’ye dönüşüm de Akbank’la oldu. Tam iki yıl önce Akbank’ta  “Ekonomik Araştırmalar Yöneticisi” olarak işe başladım, bir yıl burada kaldım.


Bloomberg HT’’ye geçmem de çok ilginçtir. Teklif şöyle geldi, araştırma müdürünün  ayrılmasıyla açılan pozisyona istediler beni. İnanırmısınız aklımda hiç  yoktu televizyon. Ben ekonomistim. Ama bu bana bir fırsat verdi.


-Neden ekonomi? Bu seçimde özel bir durum var mı?


Merve Hande Akmehmet: Ailem mühendis ve Türkiye’de yaşayan her birey gibi bence birer “reel ekonomist”.  Mevcut toplumsal dinamiklerimizin içinde yaşayıp ta ekonomist olmamak mümkün değil. Ama bunun dışında “Neden ekonomi?” derseniz, ekonomi benim için yaratıcı zeka ve matematiği birleştirebileceğim özel bir alan. Fikirlerin durmaksızın yaratıldığı ve ‘ben yaptım oldu’ mantığının yaşamlarımızı gittikçe daha fazla kapsadığı bir dönemdeyiz. Bana göre en yaratıcı fikirler bile, altında ekonomiyle yani matematikle ya da bir değerle özleşmeden havada kalır… Düşüncelerimin, fikirlerimin altını doldurabilmektir benim için ekonomi. İnce zekâdır. Kim sevmez?!..

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz29 Ocak 2015 06:19

    Dogru demissin abicim de merve hande bence o kahramandır. Onunla bir kere tanısan bunu bunu. saygılar.

  • briffa25 Eylül 2014 02:09

    Insanların beyninde bir kahramana her zaman yer vardır,ancak bir ekonomi.yorumcusu bayana ülkemizide yönetsel keşke demek sade bi dille ayıptır,yaw kardeşim her ekonomi bilen siyasetçi olursa bu ülke topu diker be akilsizlar

  • vatansever24 Eylül 2014 21:31

    merve hande akmehmet gibiler keşke siyasete girse!!! bu ülke kurtulurdu

  • Maviş24 Eylül 2014 21:22

    Çok dolu,işiyle tamamen özdeşleşmiş,ilk gün heyecanını kaybetmemiş iyi bir ekonomist.Kendisinden tek ricam her gün izleyen bir küçük yatırımcı olarak; daha az yabancı kelime ve en önemlisi tane tane konuşması. Saygılarımla

  • kem24 Eylül 2014 16:18

    aha: batirsin. böyle guzel icin degmez mi? :)

  • aha24 Eylül 2014 12:15

    yönet diye 100 bin dolar para versem bir yıl sonra 50 bin zarar olur.

  • hakan24 Eylül 2014 11:58

    ekranların ve piyasanın en kaliteli yorumcusu.. çok da sempatik ve akıllı.. Sabah ekranlarının asık surat MineUzunyol'una ve herşeyi çokbilen(!) Didem Arslanoğlu'na fena halde kapak olmuş!