Ana SayfaKulisMerve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu ---

Merve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu

10 / 11
Merve Hande Akmehmet Borsa Gündem’e konuştu
24 Eylül 2014 - 11:02 www.borsagundem.com

BEN TÜRK KADININI ÇALIŞAN, PARASINI KAZANAN KADIN OLARAK GÖRMEK İSTİYORUM

-Türkiye’nin kadın Maliye Bakanı olsaydı nasıl bir görüntü ortaya çıkardı?


Merve Hande Akmehmet: Ben Türkiye’de kadını parasını kazanan kadın olarak görmek istiyorum. Maliye bakanına gelmedim bile. Ben bakkala gittiğimde kadın görmek istiyorum. Sokaktaki manavın kadın olmasını istiyorum. Önce buradan başlaması gerekiyor ki bir kadın olarak maliyeden sorumlu olduğun zaman o anaerkil alışkanlıklarla garipsenmeyesin. O zaman kendi başına bir mücadele vereceksin ve enerjin başka yerlere gidecek.


Tamam, güçlü bir ülkeyiz ama hep de iyiye gitmek zorundayız. Biz geriye gidersek kimse bizim gelişmekte olan ülke olduğumuza bakarak bize yatırım yapmaz. Biz hep ileriye gitmek zorundayız. Türkiye çok genç bir nüfusa sahip. Bu genç nüfusun içinde kadınlar çalışma hayatının içinde çok az yer alıyorlar. Eğer yer alıyorlarsa da kayıt dışı yer alıyorlar. Ve kadın kayıt dışı yer aldığı zaman daha çok sömürülmeye açık oluyor. İşin açıkçası ben kadınlarımızı reel ekonomide ve sokakta görmek istiyorum. Kendi zihnini geliştiren bir kadın modeli görmek istiyorum. 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz29 Ocak 2015 06:19

    Dogru demissin abicim de merve hande bence o kahramandır. Onunla bir kere tanısan bunu bunu. saygılar.

  • briffa25 Eylül 2014 02:09

    Insanların beyninde bir kahramana her zaman yer vardır,ancak bir ekonomi.yorumcusu bayana ülkemizide yönetsel keşke demek sade bi dille ayıptır,yaw kardeşim her ekonomi bilen siyasetçi olursa bu ülke topu diker be akilsizlar

  • vatansever24 Eylül 2014 21:31

    merve hande akmehmet gibiler keşke siyasete girse!!! bu ülke kurtulurdu

  • Maviş24 Eylül 2014 21:22

    Çok dolu,işiyle tamamen özdeşleşmiş,ilk gün heyecanını kaybetmemiş iyi bir ekonomist.Kendisinden tek ricam her gün izleyen bir küçük yatırımcı olarak; daha az yabancı kelime ve en önemlisi tane tane konuşması. Saygılarımla

  • kem24 Eylül 2014 16:18

    aha: batirsin. böyle guzel icin degmez mi? :)

  • aha24 Eylül 2014 12:15

    yönet diye 100 bin dolar para versem bir yıl sonra 50 bin zarar olur.

  • hakan24 Eylül 2014 11:58

    ekranların ve piyasanın en kaliteli yorumcusu.. çok da sempatik ve akıllı.. Sabah ekranlarının asık surat MineUzunyol'una ve herşeyi çokbilen(!) Didem Arslanoğlu'na fena halde kapak olmuş!