Ana SayfaPiyasaMehmet Ali Yıldırımtürk’ten dolar ve altın tüyoları---

Mehmet Ali Yıldırımtürk’ten dolar ve altın tüyoları

5 / 5
Mehmet Ali Yıldırımtürk’ten dolar ve altın tüyoları
27 Aralık 2017 - 11:40 www.borsagundem.com

“KAYIPLARIMIZ VAR AMA 2018’DEN UMUTLUYUZ”

-Kapalıçarşı’da tansiyon nasıl?

Mehmet Ali Yıldırımtürk: Kapalıçarşı’da 2017 yılı sahiden kötü geçti diyebilirim. Özelikle İstanbul’daki terör saldırıları ve siyasi olarak Avrupa ile dargın oluşumuz turizm girdisini çok etkiledi. Tabi Rusya ile aramız düzeldikten sonra Rus turistler geldi ama onlar pek kültür turizmi değil de deniz turizmi yapıyorlar. Onun için Rus turistin Kapalıçarşı’ya pek faydası olmuyor. Şimdi Uzakdoğu’dan, Vietnam’dan, Singapur’dan ve biraz da Çin’den turist geliyor. Ama şark zihniyetiyle onlar da çok pazarlık yapıyor. Dolayısıyla 2017 yılı Kapalıçarşı turizm açısından çok kötü bir yıl oldu.

Altın cephesinde de fiyatların çok yüksek olması nedeniyle, işlemlerin çok zayıfladığını gözlemledik. Ciro bazında belki çok fazla bir değişiklik yaşanmadı ama miktar bazında yüzde 30-40 bir gerileme oldu. Aynı şekilde karlılıklar da düştü.

Bunu her yerde söylüyorum, 2016 yılında 100 birim çeyrek altın satıyor idiysek, 2017 yılında bu 100 birim çeyrek altın 50 birim çeyrek altın olmaya başladı. Bu 50 birimin 30 birimi 1 gram 22 ayar gram altın, 20 birimi de yarım gram 22 ayar gram altın olmaya başladı. Tabi bu miktar olarak da bizi çok etkiledi. Karlılıkta da yüzde 30 kadar bir kaybımız oldu.

Ama 2018 yılından çok umutluyuz. Biliyorsunuz çarşı bir restorasyondan geçiyor ve bu çalışma 6-7 yıl daha sürecek. Bittiğinde ise bambaşka bir Kapalıçarşı’da görüşeceğiz. Onun için umudumuzu hiç kesmiyoruz...

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)