Ana SayfaPiyasaMehmet Ali Yıldırımtürk’ten dolar ve altın tüyoları---

Mehmet Ali Yıldırımtürk’ten dolar ve altın tüyoları

3 / 5
Mehmet Ali Yıldırımtürk’ten dolar ve altın tüyoları
27 Aralık 2017 - 11:40 www.borsagundem.com

“DOLARIN 4 TL’Yİ AŞMASI ŞAŞIRTICI OLMAZ”

-Dolar için 2018 beklentiniz?

Mehmet Ali Yıldırımtürk: Vadeli döviz satış ihaleleriyle beraber şu anda reel sektör biraz daha rahatlamış durumda. Ama özelikle Ocak-Şubat-Mart ayları Türkiye’de döviz girdisinin daha düşük olduğu aylardır. Eğer bölgemizdeki jeopolitik gerginlikler azalırsa ve turizm geliri 2018 yılında artmaya başlarsa oradan dövizde biraz daha girdi açısından rahatlama olabilir. Ama tam tersi olursa Dolar/TL 4 TL’ye kadar yükselebilir. 4 TL seviyesi ve üzerinde olması Merkez Bankası’nın yeni tedbir almasına neden olabilir.

Senenin ilk yarı itibarıyla dolarda 3.78-3.95-4.00 seviyelerini görebiliriz. Çok olağanüstü bir şey olursa (erken seçim ve benzeri siyasi gelişmeler) 4 lirayı aşması çok şaşırtıcı olmaz.

Bu çerçevede dışarıda altın 1200-1350 dolar iken, içerde de Dolar/TL 4 TL’ye yaklaştığı taktirde yine altının 24 ayar gram altında 150 TL minimum geleceği seviyeler gibi görünüyor. Yükselişlerde de 165 TL’yi görebiliriz. Ama orta ve uzun vadede altın almanın daha ön planda olacağını ve portföylerde muhakkak yüzde 20 veya üzerinde altın bulundurulmasını daha doğru olacağını düşünüyorum.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)