Ana SayfaYatırımcı KöşesiLink Bilgisayar ve Bim sorusu---

Link Bilgisayar ve Bim sorusu

1 / 2
Link Bilgisayar ve Bim sorusu
06 Temmuz 2021 - 09:34 www.borsagundem.com

YILLAR SONRA BEDELSİZ GELDİ

SORU- Link’i bedelsiz bölünmeden sonra aldım. Maliyet 48 lira. Borsa düştükten sonra terste kaldım. Bu süreç ne kadar sürer. Zararımı kurtarır mıyım? Hedef fiyatı nedir?

Gökmen

CEVAP- Link Bilgisayar uzunca bir aradan sonra geçtiğimiz ocak ayında sermaye artırımına gitti. 2000 yılında borsada işlem görmeye başlayan şirket 2002 yılında da bedelsiz sermaye artırımında bulunmuştu. Arada geçen uzunca bir zaman diliminde ise bedelli ya da bedelsiz sermaye artırımına gitme ihtiyacı duymadı. Şirket aynı süre zarfında nakit temettü ödemesinde de pek istekli olmadı. Bununla birlikte son iki yıldır nakit temettü ödemesinde bulunduğunu da not etmek gerekiyor. Bu yıl içinde ocak ayında gerçekleştirilen yüzde 100 bedelsiz sermaye artırımının sonrasında haziran ayında da brüt yüzde 29 ortaklarına kâr payı ödemesinde bulundu. Link Bilgisayar, düzenli şekilde gelir ve kârlılığını artırmayı bilen bir yapıya sahip. Son açıkladığı 2021 ilk çeyrek bilançosunda da artan bir kârlılık söz konusu. Önemli bir değişim olmaması halinde bu yıl sonunda da kârdaki artışın sürdürdüğünü gözlemleyeceğiz. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse geçtiğimiz yıl piyasadaki genel çıkışa paralel ciddi bir artış kaydettiği ve yükseliş Mart 2021 de düzeltilmiş verilerle 60,27 TL’ye kadar sürdüğü gözlendi. Sonrasında ise daha ziyade satış baskısı öne çıktı. Son işlem günü kapanışını 31,58 TL’den gerçekleşirken satış baskısının sonlandığına dair daha güçlü bir işaret alınması gerekiyor. Hissenin teknik olarak 30 TL’nin üzerinde tutunabilmesi halinde hisse düşüş kanalını yukarı kırma imkanına da kavuşabilecek. Ancak mevcut kârlılığa göre göstergeler hayli yüksek. Bu anlamıyla kârın daha da güçlenebilmesi hissenin desteklenebilmesi açısından önemli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Temmuz 2021 10:09

    arkadaş link bilgisayar 11 TL den 60 TL gelmiş istiyorlar ki hisse senedini 600 TL olsun varmı böyle bir dünya.alırsınız ücün beşini.