Ana SayfaPiyasaLider Faktoring’deki düşüş hisseyi vurdu---

Lider Faktoring’deki düşüş hisseyi vurdu

1 / 2
Lider Faktoring’deki düşüş hisseyi vurdu
27 Ekim 2014 - 13:19 www.borsagundem.com

KÂRDAKİ GERİLEMEYLE FİYAT DÜŞÜŞÜ UYUMLU
SORU (1) -
Haziranda halka açılan Lidfa, yüzde 20 halka arz fiyatının aşağısında işlem görmekte. Bunu neye bağlamak lazım? SPK bu tür şirketlere neden yaptırım uygulamaz? Saygılar
Cahit Erkmen

CEVAP- 19 Haziran 2014 günü 3 TL’den borsada işlem görmeye başlayan Lider Faktoring, daha ziyade KOBİ’lere yönelik ticari faaliyette bulunuyor. Şirket, 2013 verilerine göre yüzde 2,8 pazar payına sahip bulunuyor. Halka arz sırasında pazar payını artıracağına dair öngörüler dile getirilse de gerçekleşen durum hedeflendiği gibi olmayacağı izlenimini veriyor.  Büyük ortakları arasında bulunan Credit Suisse, sermayenin yüzde 9,9’una sahip bulunurken aynı zamanda gerektiğinde kredi finansmanında destek olduğu belirtilmekte.
Hisse halka arzdan hemen sonra geriledi ve 24 Ekim 2014 günü itibariyle kapanışını 2,29 TL’den gerçekleştirdi. Son açıklanan altı aylık bilançosuna göre ise kârı yüzde 64,4 oranında düşerken 2,4 milyon TL’ye indi. Geçtiğimiz yıl satışlarını ve kârını gerileten şirketin bu yıl da mevcut performansını devam ettirmesi halinde gerek gelirlerindeki gerekse kârındaki düşüşün devam etmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Kârdaki düşüş aynı zamanda fiyat kazanç oranının da sektör ortalamalarının üzerine çıkmasına neden oluyor. Yaşanan düşüş hissenin fiyatına da olumsuz yönde yansırken fiyatın daha da gerileme olasılığını gündemde tutuyor. Fiyat artışı için her şeyden önce firmanın istikrarlı bir şekilde kârını yükselteceğine dair belirtileri görebilmek gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)