Ana SayfaŞirket HaberleriKordsa’yı CEO’su Ali Çalışkan’dan dinleyin---

Kordsa’yı CEO’su Ali Çalışkan’dan dinleyin

9 / 10
Kordsa’yı CEO’su Ali Çalışkan’dan dinleyin
11 Ocak 2018 - 09:03 www.borsagundem.com

SAKIP SABANCI’NIN VİZYONİST YAKLAŞIMIYLA DUSA’YA TRANSFER OLDUM”

-CEO’luk hikayenizi anlatır mısınız?

Ali Çalışkan: 32 yıllık bir geçmişim var Kordsa’da. 1986 yılında proje mühendisi olarak başladığım yolculuğumda buraya kadar geldim.

Rahmetli Sakıp Sabancı’nın o zamanki vizyonist yaklaşımıyla beraber, yabancı ortaklıklarla büyümek stratejisinin bir çıktısı olarak DuSa’nın kurulmasında transfer olan kişilerden biriydim. Bu benim için inanılmaz bir fırsat oldu ve çok genç yaşta DuSa’da yönetici pozisyonuna getirildim. Üretim müdürlüğünden başlayıp, değişik kademelerde yatay dikey hareketlerle organizasyon içerisinde yer aldım. Kordsa ile başladım DuSa kuruluşu derken, sonra tekrar Kordsa.

2010 yılına geldiğimizde yeni bir yapılanmayla eşimle beraber Endonezya’ya gittim. İzmit’ten sonraki en büyük fabrikamız Endonezya’da ve 3.5 yıl Cakarta’da yaşadım. Endonezya’da bulunduğum dönemde 100 milyon dolarlık büyüme projesini başlattım ve geçtiğimiz ay da projenin son noktasının kapanışını yaptık.

2013 yılı ortasında Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı pozisyonuyla tekrar Türkiye’ye döndüm ve bütün dünyadaki operasyonların başına geçtim.

2015 yılında da pazardaki gelişmeler ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeni bir iş modeline geçtik. Çünkü bu dinamizm Kordsa’da hep var ve güzel olan da bu diyebilirim. Bu sefer EMEA’dan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev aldım.

1 Nisan 2017’de Kordsa’nın ‘Genel Müdür’lük sorumluluğunu üstlendim.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • editör11 Ocak 2018 15:20

    lütfen şu sayfa yenilemesini yapıyorsanız adam gibi yapın Yazıyı okuyamadım gitti... (6)

  • inanmayın11 Ocak 2018 09:46

    hissenin fiyatı 9.06 dan 6.60 lara geldiğinde nerdeydiniz sayın çalışkan bey ? KY soygunu hoşunuza gitti mi peki ?