Ana SayfaŞirket HaberleriKordsa’yı CEO’su Ali Çalışkan’dan dinleyin---

Kordsa’yı CEO’su Ali Çalışkan’dan dinleyin

3 / 10
Kordsa’yı CEO’su Ali Çalışkan’dan dinleyin
11 Ocak 2018 - 09:03 www.borsagundem.com

“AMERİKA’DA İKİ ŞİRKET ALMAK ÜZEREYİZ”

-2018 hedefleriniz neler?

Ali Çalışkan: Geçen ay temelini attığımız İzmit’teki polyester iplik kapasitesini 7 bin ton artıracak ek hat, yürüyen bir program ve 2018 yılının üçüncü çeyreğinde devreye alınacak.

Bu arada Amerika’da iki şirket almak üzereyiz. Anlaşmamızı imzaladık ama kapanış için yasal süreçler ve mevzuatların bitmesini bekliyoruz. 100 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Şirketler Philadelphia ve Los Angeles’ta. Kompozit iş alanında sivil havacılık bizim ana hedeflerimizden biri ve bu iki şirket sivil havacılıkta ciddi bir pay sahibi ve önemli şirketler. Bu satın almalar bizim için sivil havacılık sektörüne giriş bileti ve çok değerli yatırımlar.

Teknopark’ta 2016 yılında devreye aldığımız ‘Mükemmeliyet Merkezi Kompozit Üretim Hattı’mız var. Türkiye’de böyle bir örneği yok diyebilirim. Organik büyüme olarak oradaki yatırımlarımız devam edecek.

Kordbezi ile alakalı beni son derece heyecanlandıran, çok önemli teknolojik gelişmemiz var. Bakın biz bugün Kordsa’da 80 yıldır değişmeyen kordbezi kaplama teknolojisini iki tane yeni projemizle tamamen devrim niteliğinde bir noktaya taşıdık. Bunlardan bir tanesi makine teknolojisi. Konvansiyonel yapıda 1000 metre parkuru olan ve 40 metre yüksekliğindeki binaların içerisine konan bir makinayı biz 10 metre yükseklikte 200 metrelik parkur içerisinde üretim hattı haline getirdik. Şu anda bunu ticarileştiriyoruz. Ayrıca yeni bir kaplama teknolojisi geliştirdik ama bu teknoloji bizim gizliliğimiz içerisinde. Bu teknolojiyi satmayı düşünmüyoruz ama müşterilerimizle bunu farklı iş birlikleri içerisinde kullanma noktasına gideceğiz. Hatta müşterilerimizle paylaşmaya başladık.

İkincisi de yeşil teknoloji. Kordsa'nın kendi özyetkinliği ile geliştirdiği Rezorsinol (R ) ve Formaldehit (F) içermeyen yeni dip çözeltisi ve bu çözelti ile ürettiği kordbezi ürünleri lastik endüstrisinde devrim niteliğindedir. Bu projeyi dünyada ilk geliştiren biziz. Hatta müşterilerimizden Continental ile ortak açık inovasyon mantığı içerisinde pazara sunma konusunda işbirliği yaptık. Biz reçete ve malzeme geliştirme tarafını, Continental ise uygulama tarafını yaptı. Bu ürünümüzü Almanya’da Şubat ayında düzenlenen Lastik Teknolojileri Fuarı’nda bütün dünyaya Continental’la beraber lansmanını yapacağız. Bakın bu teknolojiyi parayla satmıyoruz. Lisanslama yöntemiyle hem rakiplerimize hem müşterilerimizle paylaşacağımız teknolojik bir gelişme olacak.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • editör11 Ocak 2018 15:20

    lütfen şu sayfa yenilemesini yapıyorsanız adam gibi yapın Yazıyı okuyamadım gitti... (6)

  • inanmayın11 Ocak 2018 09:46

    hissenin fiyatı 9.06 dan 6.60 lara geldiğinde nerdeydiniz sayın çalışkan bey ? KY soygunu hoşunuza gitti mi peki ?