Ana SayfaPiyasaKordsa ve Şekerbank sorusu---

Kordsa ve Şekerbank sorusu

1 / 2
Kordsa ve Şekerbank sorusu
07 Kasım 2018 - 09:03 www.borsagundem.com

ZİRVE SEVİYELERİNDE İŞLEM GÖRÜYOR

SORU- Kordsa’daki çıkış sürer mi? 

Şeref Akın 

CEVAP- Geçtiğimiz haziran ayında destek bölgesine kadar çekilen Kordsa en düşük 5,83 TL’yi test ettikten sonra gerçekleştirdiği çıkışla birlikte yükseldi. Halihazırda çıkış trendini sürdüren hisse, son olarak 6 Kasım 2018 günü kapanışını 10,80 TL’den gerçekleştirdi. Mevcut fiyat zirve seviyelerine denk geliyor. Arada düzeltmeler olsa da çıkış kanalı içindeki hareketini sürdürüyor. Yaşanan çıkışa rağmen fiyat kazanç oranı ise hâlâ sektör ortalamasının gerisinde olması çıkış ivmesinin devam etme olasılığını güçlendiriyor. Diğer taraftan son açıklanan 2018 dokuz aylık bilançosuna göre hem satışlarını hem de kârını artırması şirket açısından bir diğer olumlu gösterge olarak kabul edilmeli. Firmayla ilgili güncel gelişmeyse ABD’de iştiraki üzerinden gerçekleştirdiği bir yatırımla ilgili. 2 Ekim 2018 tarihli açıklamada Amerika’daki yüzde 100 bağlı ortaklığı Kordsa Inc.’nin ticari havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeleri sağlayan Advanced Corp. ünvanlı firmayı 3 milyon 180 bin dolara satın aldığını belirtti. Şirket bu satın alımla birlikte kompozit gelirinde yıllık yaklaşık 4 milyon dolar artış yaratabilecek. Geçtiğimiz yıl satış geliri 2,5 milyar TL olduğu göz önüne alındığında şirketin gelirlerine önemli bir katkısı olmasa da olumlu bir etkisinin olacağı tartışmasız. Firma geçtiğimiz temmuz ayında da yine iki şirketi satın alarak büyümesini sürdürmüştü. Artan ticari hacim kâra olumlu yönde yansırken ileriye dönük beklentiler hisseye yönelik ilgiyi canlı tutabilmekte. Bu da ister işitemez hissenin fiyatını olumlu yönde destekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kazım13 Kasım 2018 16:46

    hükümet şeker fabrikalarını sattı tarımı bitirdi. şekerbank artık tarımdan para kazanamaz büyüyümez. şirketin yolunu kes sonra yabancıya sat.

  • alp07 Kasım 2018 13:57

    KORDSA ÇOK DEĞERLİ BİR ŞİRKET BORSANIN HİÇ ZARAR ETTİRMEYEN ENDER HSSELERDEN,,,KAÇIRMAYIN DERİM,,,BENDEN SÖYLEMESİ...AZAR AZAR ALIN BİRİKTİRİN,,