Ana SayfaYatırımcı KöşesiKontrolmatik ve İş Bankası sorusu---

Kontrolmatik ve İş Bankası sorusu

1 / 2
Kontrolmatik ve İş Bankası sorusu
08 Aralık 2020 - 09:46 www.borsagundem.com

YÜKSEK HIZLI ÇIKIŞ
SORU -
Kontrolmatik Teknoloji hissesine uzun vadeli yatırım yapılabilir mi? En az bir sene olmak şartıyla alıp tutmak istiyorum. Şirketin finansal verileri, sektörel durumu ve hissenin şimdiki fiyatı da dikkate alındığında uzun vadeli öneriniz ne olur?
Süleyman Yalçın 

CEVAP - Uzun vadeli hedeflerle birikimlerin borsaya getirilmesi riskin düşürülmesi açısından doğru bir yaklaşımdır. Ancak gelir sağlanabilmesi için firma seçiminde de aynı özenin gösterilmesinde yarar var. Neticede zarar eden ya da küçülen firmalardan büyüyeceğine dair bir işaret alınmadığı sürece uzak durulması gerekir. Aynı şekilde kârlı olduğu halde şirketin performansının çok üzerinde bir fiyat hareketi sergileyen hisselerin de uzun vadeli bir hedefle yaklaşılsa da istenen getiriyi sağlaması riskli olacaktır. Bu nedenle tercihinde bulunurken şirketin mevut durumu ile fiyat arasında bir dengenin olması ve ilerleyen süreçte şirketin gelir ve kârlılığının daha da büyüyeceği yönünde bir beklentinin varlığı önemlidir. Kontrolmatik hissesi de bu çerçevede değerlendirilmelidir. Geçtiğimiz ekim ayında borsaya gelen firma, borsadaki ilk açılışını 7,59 TL’den gerçekleştirirken sonrasında sürekli yükseldi. 6 Kasım 2020 günü ise en yüksek 21,38 TL’ye kadar çıktı ve şimdilerde de 18,05 TL’den işlem görüyor. Şirketin geçtiğimiz yıl kârını yükselttiği son açıkladığı 2020 dokuz aylık bilançosunda da kârdaki artışı sürdürdüğü gözleniyor. Diğer taraftan halka arzla birlikte gözlenen hızlı fiyat artışı piyasa defter değerini 12,31’e çıkardı. Oran oldukça yüksek. Bu durum hissedeki çıkışın mali yapı tarafından desteklenmesi için daha yüksek bir kârlılığı zorunlu kılıyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hesap vaktin yaklaştı eyy işbankası08 Aralık 2020 23:53

    işbankası ve iştirakleri(şişecam, işgyo, tskb vb...) kan emicilerdir. İnşallah hükümet atatürk hisselerine el koyarda temettüler adilane dağıtılır. :D  :D  :D 

  • hesapsız08 Aralık 2020 18:11

    Banka alma da ne alırsan al kazanırsın! Dönemi.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Aralık 2020 14:39

    Hızlı giden atın b.ku seyrek olurmuş.sizlere gübresini toplattırmazlar hep kasa kazanır.