Ana SayfaYatırımcı KöşesiKervansaray ve Reysaş sorusu---

Kervansaray ve Reysaş sorusu

1 / 2
Kervansaray ve Reysaş sorusu
09 Şubat 2021 - 09:12 www.borsagundem.com

ÇEKİŞME BİTMEDEN KÂR ZOR

SORU- Kervansaray ne durumda? Kayyumun etkisi ne yönde? Sürekli kap ile şirketin problemlerini çözmeye yönelik icraatlar açıklanıyor.

Ethem

CEVAP- Ticari hayatta gözlenen bir husus varsa o da ortaklar arası problemlerin şirketleri olumsuz yönde etkilediğidir. Eğer ortaklar akraba ise çekişmenin boyutu daha da katmerleşmekte ve hatta bitirme noktasına dahi götürebilmektedir. Birçok firmada gözlenen böylesi durumlar borsada işlem gören şirketlerin başına da gelebilmekte. Şimdilerde Kervansaray Yatırım Holding’de yaşanan da farklı değil. Uzun süredir ortaklar arasında yaşanan sorun tüm hızıyla devam ediyor. Şubat 2020’de yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda alınan kararların iptali için açılan davada Mahkeme şirkete beş kişiden oluşan kayyım atadı. Büyük ortaklar arasında karşılıklı birçok iddia ve şikayet söz konusu. Bu çekişmede eriyense firma oluyor. Artan bir zarar söz konusu. Son açıklanan 2020 dokuz aylık bilançosunda da zarar büyüdü ve 431,6 milyon TL olarak açıklandı. Yıl sonunda daha da artması şaşırtıcı olmayacaktır. Birikmiş geçmiş yıl zararlarıysa 525,3 milyon TL. Mevcut haliyle firmanın özvarlıkları ekside ve teknik olarak iflas durumunda bulunuyor. Yaşanan çekişmenin çözülmeden firmanın ticari sıkıntılarını aşmasını beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Yıldız09 Şubat 2021 23:01

    Yeni yatırımcılar için Altın değerinde bir açıklama nasıl mı şirket hemen hemen hiç kar yapmıyor. Tesadüfi bir sene kar açıklıyor oda nasıl bedelli sermaye arttırımı ile küçük yatırımcılardan paraları topluyor bir sene sonra işler düzelirmiş gibi bir bilanço sonra yine devam soymaya devam tabiki. Bakınız şirketin değeri öz varlıklarının 221 katı demek içi bom boş bir şirket demek. Herkes akıllı olsun borsa iddaa bayii değil orada paranızın çok çüzü bir kısmını kaybedesiniz borsa ise tüm birikimlerinizin %70-80 kaybedebilirsiniz çok dikkat. Güvenilir sağlam şirketlere yatırım yapınız.