Ana SayfaPiyasaKent Gıda ve Metro Yatırım Ortaklığı sorusu---

Kent Gıda ve Metro Yatırım Ortaklığı sorusu

1 / 2
Kent Gıda ve Metro Yatırım Ortaklığı sorusu
02 Temmuz 2018 - 08:36 www.borsagundem.com

FİYATI DİRENÇ BÖLGESİNDE

SORU- Merhabalar, bu işlerde yeniyim. Uzun zamandır Kent’i 156’dan almıştım. Bir türlü doğru dürüst prim yapmadı, Sıkıntı nedir bilemedim? Yardımlarınızı bekliyorum, eyvallah… 

Nuri Kaplan 

CEVAP- Bir önceki yıl zarar eden Kent Gıda’nın 2017 yıl sonunda kâra dönmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmeli. Şirket son açıkladığı 2018 ilk üç ayda da kârdaki artışını sürdürdü. Bu durum firmanın bu yıl sonunda da kârını artırma ihtimalini güçlendiriyor. Bir şirketin gelir ve kârlılığını yükseltmesi hissenin fiyatını desteklemesi açısından olumlu bir gelişmedir. Söz konusu durum Kent Gıda için de geçerli. Bununla birlikte hissenin fiyat kazanç oranı takip edildiğinde sektör ortalamasının hayli üzerinde olduğunu görmekteyiz. Geçmiş yıllarda daha yüksek olan f/k oranı kıyaslandığında şimdilerde daha makul bir görüntü sergiliyor. Hissenin son bir ayda gerçekleştirdiği atakla birlikte fiyatı 29 Haziran 2018 günü 165,50 TL’den kapandı. Kapanış fiyatına göre f/k oranı 85,49. Hissenin son iki yılda f/k oranının 1500’lü rakamlardan geldiği göz önüne alındığında hayli düşmüş olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak tüm bunlara rağmen oranın düşük olmadığını hatırlatmak isteriz. F/K oranının oldukça yüksek rakamlardan mevcut seviyelere inmesinde şirketin elde ettiği kâra rağmen fiyatının aynı seviyelerde kalmasının etkisi bulunuyor. Gelinen fiyat seviyesi teknik olarak direnç bölgesine denk geliyor. Hissenin bu seviyelerden yukarı çıkışını sürdürebilmesi için alıcıların daha aktif olabilmesi gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR02 Temmuz 2018 16:21

    0,65 TL ye kadar geri çekilir .çünkü KY den çarpan galip öztürk gitti iş finans tukaş, özgyo, anadolu hayat, vs.vs.paraları yatırdı.