Ana SayfaPiyasaKartonsan ve Halk Bankası sorusu---

Kartonsan ve Halk Bankası sorusu

1 / 2
Kartonsan ve Halk Bankası sorusu
25 Ocak 2017 - 08:38 www.borsagundem.com

KÂRINI ARTIRABİLMESİ ŞART

SORU (1) - Kartonsan hissesi neden düşüyor? Ne yapalım? Satalım mı bekleyelim mi?

Onay Ceylan

CEVAP - Aralık 2015’te en yüksek 355,90 TL’yi test eden Kartonsan, sonrasında geriledi ve geçtiğimiz yılı boyunca yatay kanal içinde dalgalı bir seyir izledi. Son olarak geçtiğimiz aralık ayında en düşük 226,40 TL’yi görürken ardından gelen alımlarla birlikte 18 Ocak 2017 günü 276,50 TL’ye kadar yükseldi. Şimdilerde ise düzeltme hareketinde bulunuyor. Gerçekleşen düzeltmeye rağmen hissenin fiyat kazanç oranı 104,77 gibi hayli yüksek bir seviyeyi işaret ediyor. Söz konusu durum kâr ile fiyat arasında ciddi bir uyumsuzluğun olduğu şeklinde değerlendirilmeli. Mali yapısı incelendiğinde de kârını artırama noktasında hayli zorlandığı görülüyor. Benzer durum son açıklanan 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda da sürüyor. Kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre düşürdü. Kârın zayıf kalması ister istemez fiyat kazanç oranının yüksek çıkmasına neden olurken bu durum hisse üzerinde baskının sürmesine neden olmakta.

Şirketle ilgili kamuya yapılan son açıklama ise çalışanlarıyla ilgili. 13 Ocak 2017 günlü açıklamada, Türkiye Selüloz İş Sendikasıyla gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlıkla sonuçlandığı belirtildi. İşçi sendikasından ise konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki dönemde uzlaşmaya dair bir açıklamanın gelmemesi halinde karşılıklı grev ve lokavt kararlarının alınması gündeme gelecektir. Ancak bu kararların alınması hemen uygulamaya geçileceği şeklinde değerlendirilmemeli.

Hissede uzun vadeli yatırımda bulunabilmek için kârını artırdığına dair gelişmeleri gözlemleyebilmek şart. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih25 Ocak 2017 14:45

    halk bankın halk gyo sundaki acaip küçük yatıırmcının soyulması operasyonu başarıyla hala devam ediyor***halka 1.3 lardan verdiler sonra halktan 0.85 lerden baskılayıp geri alıyorlar**nasıl bir kerizleme ...bu bürokratlar kim.***incelenmeli***

  • tevfık kaya 25 Ocak 2017 14:04

    zorlu enerjının son bedellı artırımında rüçhan hakkının satısıyla ılgılı bılgı yararlanma surelerı