Ana SayfaYatırımcı KöşesiKardemir D ve Pergamon sorusu---

Kardemir D ve Pergamon sorusu

1 / 2
Kardemir D ve Pergamon sorusu
20 Ekim 2022 - 09:19 www.borsagundem.com

FİNANSAL BÜYÜME FİYATI DESTEKLİYOR

SORU- Kardemir D hissesinde 14,70 maliyetle beklemeli miyim? Zararı azaltmak için çıkmalı mı? Yoksa bu zararı başka hisselerde çıkarmaya çalışmak mı sizce daha iyi olur?

Hamdi Paçala

CEVAP- Yatırımcılar bir hisseyle ilgili işlem yapmadan önce gerekçesini netleştirmeleri yerinde olacaktır. Zira hisseler düz bir çizgi şeklinde hareket etmezler. Yani sürekli yükselmeleri ya da düşmeleri beklenmemeli. Bu noktada asıl olan ise mali yapının istikametidir. Eğer büyüyen bir finansal yapı varsa hissenin fiyatında da uzun vadede çıkış potansiyeli güçlenecektir. Tersi bir durumda da yani zarar eden ya da küçülen bir şirket söz konusu ise hissenin fiyatında da uzun vadede düşüş beklenmeli. Kuşkusuz hissenin uzun vadeli yönelimi içerisinde kısa süreli dalgalanmaları olağan değerlendirmek gerekiyor. Kardemir geride kalan üç yılın ilk ikisinde düşen kârı ile öne çıkarken geçtiğimiz 2021 faaliyet döneminde ciddi bir kâr artışı gerçekleştirdi. Firmanın cirosundaki artış kârına da olumlu yönde yansıdı. Şirket son açıkladığı 2022 altı aylık mali tablolarında da gelirdeki artışa paralel olarak dönem sonu kârını yüzde 61 büyüttü. Mali performansındaki olumlu seyir hissenin fiyatına olumlu yönde yansıyor. Fiyatı Mart 2020’de en düşük 1,64 TL’ye kadar inerken geçtiğimiz eylül ayında 6,48 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen kâr satışlarının etkisi ile gerilerken şimdilerde 12,30 TL seviyelerinde işlem görmekte. Son kapanış fiyatına göre göstergeler oldukça makul seviyelerde bulunuyor. Firmanın kârındaki büyüme hissenin çıkışını destekleyen en önemli dayanak olduğu göz ardı edilmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ20 Ekim 2022 10:30

    Kardeş yine sen sanslısın.ben iki sene önce ülker gıda aldım 27 TL den bende iki senedir bekliyorum meret maliyetini dahi bulmadı.bir de ihlas grubu hisse senetlerini kelepir bir takla atar iki takla atar diye aldım bana takla attırdılar bundan da iki kat zarardayım.yani borsada resmen enflasyonu da koyunca battım.keşke altın alsan şimdi paramı 3 katlayacak idim.