Ana SayfaPiyasaJantsa ve Çimentaş sorusu---

Jantsa ve Çimentaş sorusu

1 / 2
Jantsa ve Çimentaş sorusu
06 Şubat 2017 - 08:44 www.borsagundem.com

KÂRI ZAYIF KALDI

SORU- Jantsa’nın genel durumu nedir? 20 milyonluk bir yatırımdan haber ediliyor. Bu şirket için iki katına çıkmak değil midir? Ama ne yazık ki borsa 87 bini geçmesine rağmen bu kağıtta hiç bir hareket yok. Yatırımcıları korkutan ya da bizim anlayamadığımız bu kağıtta neden sahiplenme yok diye soruyoruz? 

Mehmet Kahveci 

CEVAP- Jantsa, JMW Jant’ın yüzde 49,99 hissedarı konumunda bulunuyor. Şirket 30 Ocak 2017 tarihli açıklamasında basında yer alan habere atıfta bulunarak 20 milyon TL tutarındaki yatırımla ilgili bilgi verdi. Açıklamada, yatırımın 12 milyon TL’sinin İtalyan ortaklı iştiraki JMW Jant ile ilgili olduğunu, söz konusu yatırımın 2018 yılında tamamlanacağını ve bunun sonucunda iştirakin modernize olmuş bir tesise kavuşacağını belirtti. Yatırım tamamlandığında üretim ve satışın yüzde 50 artması hedefleniyor. Gerçekleşecek yatırımın önemli bir kısmı krediden, bir kısmı da özkaynaktan karşılanacak. Aynı açıklamada şirketin kendi üretim tesisinin de yenilenmesine devam edileceğini, olağanüstü bir gelişme olmaması halinde yaklaşık 8 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirileceği belirtildi. 

Her firma zaman zaman içinde yer aldığı sektörde daha avantajlı bir konuma gelebilmek için yatırımlarda bulunur. Bu yatırımların neticesinde de gelirini ve kârlılığını artırmayı hedefler. Yatırımcıların ise göz önünde bulundurması gereken husus söz konusu yatırımların ne derece firmanın mali yapısını geliştireceği yönünde öngörüde bulunabilmektir. Şirketin mali yapısı incelendiğinde son açıkladığı dokuz aylık bilançosunda gelirini düşürdüğü bununla birlikte finansal giderler kaleminde gerçekleşen düşüş neticesinde dönem sonu kârının yüzde 29,9 oranında arttığı gözleniyor. Söz konusu artışa rağmen fiyat kazanç oranının 15,36 seviyesinde bulunması kârın yeterli düzeyde olmadığını gösteriyor. Zayıf karlılık hisse üzerinde baskıya neden oluyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)