Ana SayfaYatırımcı KöşesiİZTAR ve TUKAŞ sorusu---

İZTAR ve TUKAŞ sorusu

1 / 2
İZTAR ve TUKAŞ sorusu
26 Ağustos 2019 - 08:38 www.borsagundem.com

DESTEK BÖLGESİNDE TUTUNUYOR

SORU- IZTAR hissesini alıp yıl sonuna kadar tutmak mantıklı bir yatırım olur mu? Hisse hakkındaki yorum ve önerinizi paylaşır mısınız?

Bilal Yıldız

CEVAP-Borsada kısa vadeli beklentilerle gerçekleştirilecek işlemler her zaman için risk içerecektir. Şirketin mali yapısına bakılmaksızın piyasadaki genel dalgalanmalara ya da haberlerle bağlı olarak hissede iniş ve çıkışlar olabilmektedir. Ancak uzun vadede bir çıkış şirketin mali yapısı ile yakından alakalıdır. Bu anlamıyla firmanın istikrarlı bir gelir ve kârlılığı yoksa o taktirde alınan risk de artacaktır. Bu nedenledir ki mümkün olduğunca kısa vadeli beklentiler yerine uzun vadeli hedeflerle hareket etmek daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak İz Tarım’ın mali yapısına bakıldığındaysa arzu edilen nitelikte olmadığını söylemek hiç de yanlış olmayacaktır. Firma, son beş yılın üçünde zarar ederken sadece iki yılda kâr edebildi. Kâr edebildiği yıllardaki rakamların ise yetersiz olduğunu görmekteyiz. Bir önceki yıl kâr eden firmanın son açıkladığı 2019 altı aylık bilançosundaysa zarar söz konusu. Oluşan zararda diğer faaliyet kaleminden elde edilen giderin etkili olduğu gözlenmekte. Mali yapıdaki sıkıntılı seyrin hisse üzerinde olumsuz etkisi bariz şekilde kendisini hissettirmekte. Zaman zaman gözlenen yukarı yönlü ataklar ise bir süre devam etse de devamı gelmemekte. Son olarak geçtiğimiz nisan ayında 7,98 TL’ye kadar çıktı ve sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. 23 Ağustos 2019 günü kapanışını 4,52 TL’den yapan hissenin mevcut seviyelerde tutunabilmesi beraberinde tekrar yönünü yukarı çevirmesine olanak tanıyacaktır. Bu noktada asıl önemli olanınsa kalıcı ve istikrarlı bir çıkış olduğu unutulmamalı.        

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ26 Ağustos 2019 09:15

    Tutaş ın % 10 galip öztürk olup, ocak ayından itibaren hisseyi 1,40 tL den parlattı ve bu seviyeye getirdi yine eski seviyelerine gelcektir.