Ana SayfaPiyasaİzmir Fırça ve küçük yatırımcı sorusu---

İzmir Fırça ve küçük yatırımcı sorusu

1 / 2
İzmir Fırça ve küçük yatırımcı sorusu
09 Aralık 2016 - 13:54 www.borsagundem.com

KÂRA GÖRE FİYAT UCUZ DEĞİL

SORU (1) - Halka arzdan sonraki harekette 3 liradan aldığım İzfas hisseleri hala elimde. Son dönemlerde sanki bir kıpırdanma var. Sizin yorumunuz nedir? 

Burak Yılmaz

CEVAP - İzmir Fırça, 5 Mayıs 2015 günü en yüksek 5,40 TL’yi test ettikten sonra gelen satış baskısıyla birlikte geriledi. Hisse, geçtiğimiz temmuz ayında bir ara nominal değerinin de altına gerilediyse de 8 Aralık 2016 günü kapanışını 1,36 TL’den gerçekleştirdi. Hissenin, temmuz ayındaki fiyat seviyesine göre bir miktar çıkış söz konusu. Ancak gelinen aşama itibariyle hisse, ilk açılış fiyatı 1,87 TL’nin gerisinde bulunuyor. Mevcut seviyelerden tekrar yukarılara güçlü bir çıkış sergileyebilmesi için şirketin büyüyen bir ivme sergileyebilmesi önemli. İzmir Fırça ise bu noktada yeterli enerjiye sahip olmadığını gösteriyor. Son açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda kârını düşürdü. Daha önceki yıllarda kayda değer bir kârlılık yapısına sahip olmayan şirketin bu yıl sonunda da kârını düşürmesi yüksek ihtimal. Halihazırda fiyat kazanç oranı 32,69 seviyesinde bulunuyor. Oran yaşanan düşüşe rağmen hâlâ yüksek. BIST 100 Endeksine dahil hisselerin fiyat kazanç ortalaması ise 9,98. Hisse göstergelerinin makul seviyelere gelebilmesi için kârda kayda değer bir atış yaşanması şart. Aksi taktirde fiyatta düşüşün devam etmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Sonuç olarak arada yukarı çıkışlar yaşansa da mevcut bilanço yapısı düzelmediği sürece hissede uzun vadeli bir çıkış beklenmemeli.         

 


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozo10 Aralık 2016 17:08

    küçük yatırımcı da adı sanı belli olmayan hisselere sazan gibi atlamasın, Allah akıl vermiş azıcık öğrenin geliştirin kendinizi, altılı oynar gibi hisse alırsanız ne olacağını bekliyordunuz... gidin piyango alın o zaman belki çıkar ne işiniz var borsada??