Ana SayfaYatırımcı Köşesiİzmir Fırça ve Gözde Girişim sorusu---

İzmir Fırça ve Gözde Girişim sorusu

1 / 2
İzmir Fırça ve Gözde Girişim sorusu
04 Kasım 2019 - 08:55 www.borsagundem.com

KÂRINI BÜYÜTEBİLMESİ ŞART

SORU- İzmir Fırça’da son günlerdeki hareketi nasıl görüyorsunuz? Şirketin geleceğine dair ortaklık, yeni sermaye vs beklentisi var mıdır?

Barış Doğan

CEVAP- İzmir Fırça Aralık 2018’de en yüksek 3,25 TL’ye kadar çıkarken sonrasında gelen satışlarla birlikte hızla değer yitirdi ve bir ara 1,46 TL’ye kadar indi. Geçtiğimiz mart ayından bu yana taban seviyesinde dalgalı bir seyir izleyen hisse, şimdilerde 1,73 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hissenin taban seviyelerine yakın fiyatlardan işlem görmesinde zayıf bir mali yapıya sahip olmasının etkisi bulunuyor. Şirket son beş yılda gelirini artırmasına rağmen kârlılıkta sürekli olarak geriledi ve son olarak 2018 faaliyet döneminde zarara döndü. Yaşanan zararda diğer faaliyet kaleminden gelen yüksek giderlerin etkisi oldu. Bununla birlikte son açıklanan 2019 altı aylık faaliyet döneminde ise kâra geçmiş olması olumlu olarak değerlendirilmeli. Fakat bunu yeterli görmek mümkün değil. Bu anlamıyla yatırımcı nezdinde sıkıntılı durum devam ederken hisseye yönelik ilgi de zayıf kalıyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket, halka arzdan sonra 2017 faaliyet döneminde yüzde 50 bedelsiz sermaye artırımına gitti. Sonrasında ise sermaye artırımı ya da kâr payı dağıtımı gündeme gelmedi. Şirketin son bilançosuna göre geçmiş yıl zarar toplamı 2,1 milyon TL olduğu göz önüne alındığında bu zararın kapatılmadan bedelsiz ya da temettü dağıtma ihtimali de gündeme gelmeyecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Süleyman Kırpak04 Kasım 2019 11:27

    ülker grubunun tüm hisse senetlerinden uzak durun derim.iki sene süründürüp o yıllarda zarar açıklıyor üçüncü sene ise hop bir kar açıklıyor millete iyi çakıyorlar.adamlar çarpmanın formülünü bulmuşlar.

  • spek04 Kasım 2019 10:21

    her 3 senede bir aşırı yükselip ardından 1 TL'lere kadar düşen KY yolucu bir hissedir.