Ana SayfaYatırımcı Köşesiİsdemir ve Martı Otel sorusu---

İsdemir ve Martı Otel sorusu

1 / 2
İsdemir ve Martı Otel sorusu
25 Haziran 2021 - 09:03 www.borsagundem.com

YABANCI PAYI ARTIYOR

SORU- İsdemir hisseyle ilgili analiz yapar mısınız? 11 liralardan alıp yatırım yapmak sizce riskli mi? Bu seviyeler hissenin en üst noktaları mıdır?

Burak Yılmaz

CEVAP- Yapılacak yatırımın sonrasındaki bekleme süresi alınan riskin boyutuna dair değerlendirmeyi değiştirmektedir. Kısa vadede firmanın mali yapısından bağımsız olarak her halükarda risk daha yüksek olurken uzun vadede riski belirleyen ana unsur şirketin mali performansıdır. Eğer firma uzun vadede gelir ve kârını düzenli artırma imkanına sahipse risk de azalacaktır. Neticesinde yatırımcının kazanç imkanı da artacaktır. İskenderun Demir Çelik, geçtiğimiz yıl kârını artırmış olmakla birlikte 2018 yılında yakaladığı tutarın gerisinde kaldı. Son açıklanan 2021 üç aylık bilançosundaysa son beş yılın en yüksek gelir ve kâr rakamını yakaladı. Aynı performansın devamı halinde yıl sonunda da kayda değer bir kârlılık söz konusu olabilecek. Geçtiğimiz mayıs ayında işçi sendikası ile toplu iş sözleşmesini imzalayan şirketin, gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri makul seviyelerde bulunuyor. Yükselen bir trend içinde hareket eden hisse, geçtiğimiz nisan ayında en yüksek 14,42 TL’yi test ettikten sonra gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi. Geçen zaman aralığında satışlar devam ederken hisse şimdilerde 11,50 TL’den işlem görüyor. Bu seviyelerde gözlenen tutunma çabasının sonuç vermesi halinde yukarı ivmenin devam etmesi mümkün olabilecek. Takas verilerine göre sermayenin halka açık kısmının yüzde 15,53’ü yabancı saklamasında bulunuyor. Yılbaşında yabancıların sahip olduğu pay oranı ise yüzde 12,04 idi. Veriler yabancıların paylarını artırdığını gösteriyor. Şirket büyüme performansını korumayı başardığı sürece hisseye ilginin de devam etmesi mümkün olabilecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN25 Haziran 2021 09:32

    martı otel borçlarını ödeyemediği için iflas edip kredi veren bankaya gecmedimi.daha önceki yıllırda 0,30 TL de yıllarca sürünüp durmuş idi.ben de alıp satıp harçlık çıkartır idim bu fiyatlara asla ve asla alma.