Ana SayfaYatırımcı Köşesiİş Bankası C ve Batı Söke sorusu---

İş Bankası C ve Batı Söke sorusu

2 / 2
İş Bankası C ve Batı Söke sorusu
03 Mart 2020 - 08:44 www.borsagundem.com

ZARAR DEVAM EDİYOR

SORU- Batı Söke’nin bu kadar kısa sürede tepetaklak olmasını neye yorumluyorsunuz? Altta yatan başka şeyler olabilir mi? 

Mustafa Yüksel 

CEVAP- Batı Söke, 2019 yılında nominal değerinin altında işlem görürken piyasadaki olumlu havanın da etkisiyle özellikle Ekim 2019’dan itibaren gerçekleştirdiği çıkışla birlikte şubat ayının üçüncü haftasına kadar yükseldi. Hisse, 17 Şubat 2020 günü en yüksek 1,63 TL’yi test ettikten sonra ise gelen satışlarla birlikte hızla geriledi. 2 Mart 2020 günü sert düşüşe gelen tepki alımları ise birlikte bir miktar yükseldi ve kapanışını 1,27 TL’den gerçekleştirdi. Ancak mevcut durumda hissenin düşüş eğiliminin daha baskın olduğunu göz ardı etmemeli. Şirkette güçlü bir çıkış enerjisinin olmamasında mali yapının zayıf olmasının etkisi bulunuyor. Şirket son üç yıldır sürekli olarak zarar açıklıyor. Son açıklanan 2019 dokuz aylık bilançosunda da zarar bir miktar azalsa da devam ediyor. Yılın son çeyreğinde önemli bir gelişme olduğuna dair açıklama gelmediği göz önüne alındığında şirketin 2019 yılsonu bilançosunda da zarar açıklaması yüksek ihtimal olarak öne çıkıyor. Son bilançosunda gelirde ciddi bir azalma yaşanırken esas faaliyetten dolayı zarara döndü. Buna finansal giderler de ilave edildiğinde şirketin dönem sonunda zararı daha da artmış oldu. Oluşan bu zarar bir önceki yılın aynı dönemine göre daha düşük olsa da firmanın mali yapısının düzelmemiş olması zararın sürmesine yol açıyor. Gelinen aşamada özsermaye sermayenin altına düşmüş durumda. Zararın sürmesi halinde özsermayedeki düşüş eğilimi de sürecektir. Bu durum ister istemez hissenin fiyatına olumsuz yönde yansımakta.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ______,______03 Mart 2020 10:49

    batı söke  bir zamanlar 3 TL den aşağıya gelmez idi iki sene yatırımcını süründürdükten sonra 1,27 TL dahi gördü .satış haberleri ile ortamı topladılar fakat aynı hareketlere yine gebedir.

  • ----------- ??????????-------------03 Mart 2020 10:47

    iş c 7 TL olduğu zaman borsada satış zamanı gelmiş demektir.bu bir tecrübedir3-.4-5 TL ye gelince de borsaya girme zamanı gelmiştirin bir göstergesidir.