Ana SayfaMakro EkonomiCari açık ve sanayi üretimine analistlerden ilk yorumlar---

Cari açık ve sanayi üretimine analistlerden ilk yorumlar

1 / 2
Cari açık ve sanayi üretimine analistlerden ilk yorumlar
14 Şubat 2019 - 12:21 www.borsagundem.com

Ekonomistler bugün açıklanan sanayi üretimi ve cari açık verisini değerlendirdi.

QNB Finans Yatırım Ekonomisti Burak Kanlı; 

“Sanayi üretimini değerlendirecek olursak beklentilerin ötesinde uzun süredir ekonomi yavaşlıyor. Buna benzer bir yavaşlamayı biz küresel krizin ilk çeyreğinde görmüştük diye hatırlıyorum. Yavaşlama devam ediyor. İyileşme yönünde herhangi bir emare yok. Özellikle ara malı üretimindeki yavaşlama hem ticari faaliyetindeki yavaşlamaya işaret ediyor, hem de stok eritme çabalarının sonucudur. Benzer şekilde sermaye malı üretiminde de ciddi daralma devam ediyor.” 

"SON 15 YILIN EN DÜŞÜK CARİ AÇIĞI OLABİLİR" 

“Türkiye’de çok hızlı bir şekilde cari denge iyileşiyor. İktisadi faaliyette yavaşlama etkili ama veri anlamında uzun zamandır altın ithalatı da normalleşiyor. Cari dengedeki iyileşmenin başındayız. 2019 yılının başında büyük ihtimalle piyasa beklentilerinden çok daha iyi bir iyileşme olacak. Son 15-20 yılın en düşük cari açık rakamıyla karşılaşabiliriz. Özetle ekonomi sert bir şekilde yavaşlıyor. Bunun sonunda da sanayi üretimi düşüyor, cari denge de iyileşiyor.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emre14 Şubat 2019 14:32

    ihracat tabi yavaşlayacak millet de alım gücü yok zaten alınan vergiler de çok fazla türkiye de bir şey üretemediği için kısır döngü içerisinde döner dururuz...