Ana SayfaHisse Öneri Listesiİlk çeyrek bilançolarının "al" verdiği 28 hisse---

İlk çeyrek bilançolarının "al" verdiği 28 hisse

4 / 14
İlk çeyrek bilançolarının al verdiği 28 hisse
11 Mayıs 2015 - 11:18 www.borsagundem.com

"SATIŞ VE FAVÖK RAKAMLARI"

Bankacılık sektörünün ise gelen bilançolara bakıldığında ön plana çıktığı görüntüsü verdiğini belirten Enver Erkan, ancak sektörü önümüzdeki dönemde kurdaki seyir, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizi, zorunlu karşılıklar gibi politika araçlarının ne yönde kullanılacağı gibi bilinmezliklerin etkileyeceğini söylüyor.
Otomotiv sektöründe borsaya sadece Ford Otosan ve Tofaş bilançosunun geldiğini hatırlatın Erkan, "Söz konusu şirketler net karını sırasıyla yüzde 15 ve yüzde 53 arttırdı.
Yeni lansmanı yapılmış ürünlerin de katkısıyla yükselen satış hacimleri çerçevesinde otomotiv sektörü dikkat çekebilir" diyor.
Bilançolarda sadece net kara bakmanın yanıltıcı olabileceğini ifade eden Erkan'a göre yatırımcılar hisse seçiminde şunlara dikkat etmeli:
"Şirketin satışları ile FAVÖK (vergi, amortisman, faiz öncesi net kar) kalemlerine de bakmak gerekir. Ayrıca net nakit borç durumu, döviz açık veya uzun pozisyonunun olup olmadığı, kur hareketinin sert olduğu dönemlerde özellikle önemli. Çünkü döviz kısa pozisyonu olan şirketler TL'nin değer kaybından olumsuz, uzun pozisyonu olanlar ise olumlu etkilenir" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)