Ana SayfaPiyasaİki usta isimden borsa ve dolarda kritik seviyeler---

İki usta isimden borsa ve dolarda kritik seviyeler

1 / 2
İki usta isimden borsa ve dolarda kritik seviyeler
23 Aralık 2018 - 09:34 www.borsagundem.com

NOEL TATİLİ NEDENİYLE BU HAFTA BİZBİZEYİZ..

BELGİN MAVİŞ – A1 CAPITAL / DİREKTÖR

Fed sonrası satış baskısının daha da belirginleştiği küresel piyasalarda gelişmiş ve gelişmekte olan ülke endekslerindeki ayrışma devam ediyor. ABD borsaları Trump’ın Meksika Duvarına finansmanın yer almadığı senatonun onayından geçen geçici bütçeyi imzalamama ihtimaliyle hükümet kapanabilir korkularıyla sarsılırken Avrupa borsaları euro/dolar paritesinin 1.1470 direncini geçemeyerek yeniden 1.1370 seviyesine gerilemesiyle karışık seyirle kapandı.

ABD Borsalarında korkulan oldu ve geçici bütçeyi imzalamayan Trump ardından ortaya çıkan bütçe krizi, Demokratların geri adım atmaması sonrasında federal hükümetin kısmen kapanmasıyla sonuçlandı.. Bu gerilim ardından dolar tüm para birimleri karşısında değer kazanımına devam ederken Trump ile Fed Başkanı Powell arasındaki gerilimin faiz artışı ve Borsada görülen zararlar üzerine artması nedeniyle görevden almayı müzakere ediyor haberleri de Noel öncesi piyasaların son haftaya dair iyimserliğini de ortadan kaldırmış görünüyor.

Küresel piyasalar korkularla Ayı Piyasasına girdi görünümünü sürdürürken Borsa İstanbul endeksinde 89.500/92.500 bandında sıkışma devam ediyor. Dolar/TL de Fed sonrası 5.23 seviyesine kadar gerilemesi ardından yaşanan bu olumsuz gelişmeler sonrası 5.30 seviyesinin üzerine çıkması ardından artan satış baskısına ve Fırat’ın Doğusuna olası operasyon konusuna dair haber akışının etkili olduğu geçen haftayı 92.000 seviyesinin hemen altında 91.860 puandan satıcılı tamamladı.

Küresel Bakış:

Küresel Endekslerde yaklaşık 10 yıllık periyot da devam eden yükseliş hareketinde merkez bankalarının uyguladığı genişlemeci para politikaları nedeniyle düzeltmelerin sınırlı kaldığını ve 2018 yılını sonuna doğru bu yaşanan satıcılı seyirle birlikte endekslerinin 2018 kazanımlarını geri vermesi ile Ayı Piyasasına girildi görünümü korkularla beslenmeye devam ediyor. Ekonomilerde daralma ve küçülme ihtimaliyle birlikte merkez bankalarının sıkı para politikasına geçiş adımlarını atmaları da bu satıcılı görünümde etkili. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var ki ekonomilerde düzelme ve canlanma ihtimali bu kez yok .Bu sert bir düzeltme hareketi ve merkez bankaları bir kez daha attıkları adımları yumuşatmak zorunda kalabilir ihtimalini de notlarımıza ekleyelim.

Bu hafta Noel Tatili nedeniyle haftanın ilk üç işlem günü tatil olan yurtdışı piyasalar nedeniyle düşük hacimli işlemlere ve hisse bazlı hareketlerin öne çıkacağı seanslara hazır olmalıyız.

Bu Hafta 3 Gün Tatil Olan Borsalar

24 Aralık 2018, Pazartesi

Tüm Gün Tatil İtalya - Noel Arifesi

Tüm Gün Tatil Japonya - Tatil

Tüm Gün Tatil Almanya - Noel Arifesi

Hong Kong – Pazartesi-Noel Arifesi - Erken kapanış 12:00

Birleşik Krallık –Pazartesi- Noel Arifesi - Erken kapanış 12:30

Singapur - Noel Arifesi – Pazartesi-Erken kapanış 12:35

Yeni Zelanda - Noel Arifesi –Pazartesi- Erken kapanış 12:45

ABD - Noel Arifesi – Pazartesi-Erken kapanış 13:00

Kanada - Noel Arifesi - Pazartesi- Erken kapanış 13:00

İspanya - Noel Arifesi - Pazartesi- Erken kapanış 14:00

Fransa - Noel Arifesi - Pazartesi- Erken kapanış 14:05

Bu Hafta Veri Akışı

TR

Kapasite Kullanım Oranı,

Küresel Piyasalar

ABD'de yeni konut satışları

ABD /FED Başkanı Powell Konuşması(Cuma)

Japonya/ BoJ Başkanı Kuroda Konuşması (Çarşamba)

Bist 100 Teknik:

92000 seviyesinin hemen altında kapanış sonrası yeni haftada majör borsaların 3 gün Noel tatilinde olması nedeniyle düşük işlem hacimli ve biz bize kalacağımız seanslarda endeksin 91.300/92.500 ve euro/dolar paritesi’nin yeniden 1.14 de doğru olası ataklarında 93.400 seviyesi kısa vadeli hedef değerlerimiz olarak öne çıkarken olası gerilemelerde 91.300 desteğinin kırılması durumunda 90.000 ve 89.700 görülebilecek seviyeler olarak öne çıkmakta.

Manşette Neler Var

Türk Telekom’un OTAŞ’taki yüzde 55’lik hissesinin Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası ortalığında kurulan Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.’ye devri gerçekleşti. Türk Telekom’da Hariri’nin aralarında bulunduğu 4 isim de istifa etti.

Altay Tankın da seri üretime geçiliyor..

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)