Ana SayfaYatırımcı KöşesiICBC ve EGELİ&CO sorusu---

ICBC ve EGELİ&CO sorusu

1 / 2
ICBC ve EGELİ&CO sorusu
10 Mayıs 2017 - 08:39 www.borsagundem.com

FİYAT KÂRA GÖRE HIZLI

SORU- ICBCT Bank 2017/03 döneminde çok iyi kar açıklamasına rağmen az prim yaptı. Örneğin Celha (Çelik Halat) iyi bilançoya çok iyi tepki verdi. ICBCT'nin yeterli tepki vermemesinin sebebi ne olabilir?

Dilaver Döndü

CEVAP- Uzun vadeli yükselen kanal içinde hareket eden ICBC Turkey Bank, özellikle geçtiğimiz eylül ayından bu yana çıkış ivmesini yükseltmiş görünüyor. Hisse, düzeltilmiş verilerle 8 Eylül 2016 günü en düşük 1,24 TL’yi görürken artan ivmeyle birlikte çıkışını sürdürdü ve 5 Mayıs 2017 günü 2,38 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında gelen kâr satışlarının ardından 9 Mayıs 2017 günü kapanışını 2,35 TL’den gerçekleştirdi.

Şirketin son açıkladığı 2017 ilk çeyrek bilançosuna göre kârı 32,2 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Oysaki banka bir önceki yıl aynı dönemde 4,4 milyon TL zarar açıklamıştı. Bankanın artan performansıyla birlikte dönem sonunda zarardan kâra geçmesi olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmeli. Ancak elde edilen kârlılık ile hissenin fiyatı karşılaştırıldığında fiyatın daha hızlı yükseldiği görülmekte. Fiyat kazanç oranının 40,13 seviyesinde bulunması da bu tespiti teyit eder nitelikte. Söz konusu oranın yüksekliği yatırımcıların bankanın kârındaki artışın devam edeceğine dair beklentisinin yüksek olduğunu göstermekte. Bankanın içinde yer aldığı sektörün ortalaması ise 6,84 seviyesinde bulunuyor. Mevcut kârlılığın aynı ivme ile devam etmesi halinde hissedeki çıkışın sürmesi mümkün olabilecektir. Aksi taktirde satışların ağırlık kazanması gündeme gelebilecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)