Ana SayfaPiyasaHürriyet Gazetecilik ve Denge Holding sorusu---

Hürriyet Gazetecilik ve Denge Holding sorusu

1 / 2
Hürriyet Gazetecilik ve Denge Holding sorusu
17 Mart 2017 - 08:18 www.borsagundem.com

KÂR EDEMEMESİ SORUN

SORU (1) - Karargah rahatsız haberinden sonra Hurgz hissesinde büyük bir düşüş oldu. Bundan sonraki süreç için beklentileriniz nelerdir? 

Ali Poyraz 

CEVAP - Uzun süredir borsada işlem gören Hürriyet Gazetecilik, en yüksek seviyesini 2006 yılında düzeltilmiş verilerle 4,71 TL’yi test ederek gördü. Sonrasında yukarı aşağı iniş çıkışlar yaşamakla birlikte bir daha aynı seviyeye gelemedi. Yönelimi her defasında aşağı oldu. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında gerçekleşen darbe girişimi sonrasında kayda değer bir artış kaydetse de çıkışı ancak bir ay kadar sürdü ve ardından tekrar aşağıya kaydı. Şimdilerde de fiyatı düşük hisseler arasında yer alıyor ve 66 kuruşun üzerinde tutunmaya çalışıyor. Hissenin darbe girişimi sonrasında hızla prim yapmasında içinde yer aldığı grubun siyasi iktidarla ilişkilerinin güçleneceğine dair kuvvetli beklentinin etkisi bulunuyor. Ancak beklentiye rağmen çıkış nominal fiyat seviyesine kadar devam edebildi. Sonrasında beklenti kırılırken beraberinde hissenin fiyatı da gevşedi. Şubat ayında gazetede yer alan haberden kaynaklı tepki ise bu beklentiyi daha da düşürdü ve tekrar aşağıya kaymasına neden oldu. 

Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın gözlenen en büyük sıkıntısının kâr edememesi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Sürekli zarar eden firmanın son açıkladığı 2016 yıl sonu bilançosuna göre birikmiş toplam geçmiş yıl zararı 443,6 milyon TL’ye ulaştı. Geliri düşen firmanın artan yatırım faaliyet gideri ve finansal giderler nedeniyle dönem sonunda zararı artıyor. Bu da ister istemez hisseye olumsuz etkide bulunurken istikrarlı bir çıkış yaşayamamasının temel neden oluyor. 

Gelir ve kârlılığını büyütme potansiyelini içinde barındıran firmaların takip edilmesi beraberinde kazanç olasılığını da artıracağını unutmamalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)