Ana SayfaŞirket HaberleriHizaler: Zarar yok aksine kardayız---

Hizaler: Zarar yok aksine kardayız

1 / 8
Hizaler: Zarar yok aksine kardayız
08 Eylül 2014 - 10:55 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Evrim Hizaler, genç, güçlü, işini bilen, rekabetin çetin olduğu sektöründe tecrübesini konuşturan bir isim.  Yılın ilk altı ayında 35 milyon TL kar açıklayan ADEL Kalemcilik’in Genel Müdürü. Türkiye’nin en güçle 50 kadın CEO’su arasında gösterilen Hizaler yönetimindeki ADEL Kalemcilik alanında başarılı işlere imza atarken, borsada da yatırımcısını el üstünde tutuyor. Bazılarına inat germiyor, üzmüyor. Aksine düzenli temettü ile sevindiriyor. Evrim Hizaler de konuya, “Pay değerimiz son 5 yılda 15 kat artarak iyi bir performans sergiledi” sözleriyle destek veriyor.

2014’ün ilk altı ayında %31 büyüme gösteren Adel Kalemcilik’in yıl sonu için çift haneli büyüme hedeflediğini söyleyen Evrim Hizaler’e,  Şirket için önemli bir adımı, Çayırova’daki fabrikayı soruyoruz. Yüzü gülüyor. İnşaatın hızla sürdüğünü, bir aksilik olmazsa 2015 yılını yeni adreslerinde karşılayacaklarını söylüyor.  Dünya devi Faber-Castell’le ortaklığı gururla anlatırken, bir kalemde geçilmeyecek kadar kıymetli bir işin parçası olduklarının ipuçlarını da veriyor. Yanıtından, 2014 yılı kaleminin St. Petersburg'daki dünyaca ünlü Katerina Sarayı’nın akik odalarından ilham alınarak tasarlandığını öğreniyoruz. Bir de ‘altın dolmakalem’in 7 bin euroya satıldığını… Hiç saklamıyoruz, ‘vay canına’ diyoruz…

İşin bir ekip ruhu yanı var ki orada da ‘kadın’ olmanın vazgeçilmez ağırlığı ortaya çıkıyor. Hem de gümbür gümbür. Üst yönetimin yüzde 40’ı, çalışanların yüzde 26’sının kadın olduğunu ifade edince Evrim Hizaler, kafamızda birden o soru patlıyor: Belki de başarının gerisindeki sır bu kadroda yatıyor!

Lafı uzatmıyoruz, İstanbul’a kuşatan yağmurla karışık basık bir havanın atmosferini delecek, yatırımcının yüzünü güldürecek bir röportajla sizi baş başa bırakıyoruz. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adelci08 Eylül 2014 17:31

    Şirket, Temmuz 2014'te bitmesi gereken yeni fabrika yapım süreci ile yatırımcılarını nezaman aydınlatacak?????