Ana SayfaHisse Öneri ListesiHisse analizleri ve getiri potansiyelleri---

Hisse analizleri ve getiri potansiyelleri

1 / 5
Hisse analizleri ve getiri potansiyelleri
27 Haziran 2014 - 10:07 www.borsagundem.com

Hızlı yükselişin ardından dünya borsalarından yorgunluk sinyalleri geliyor. Enflasyonda sert yükseliş korkularını bastıran PCE verisi sonrasında tahvil faizlerinin gerilemesine rağmen Wall Street’te gerileme devam ediyor. St Louis Fed başkanı Bullard’ın ABD ekonomisi erken faiz artırımını kaldıracak güçte açıklaması borsaların keyfini kaçırıyor.

Küresel risk iştahına duyarlı Borsa İstanbul dün %1,1 gerileyerek en çok kaybettiren piyasalar arasında yer aldı. Bullard’ın açıklamaları ve banka hisselerindeki satışlar piyasanın gerilemesinde etkili oldu.

Avrupa vadeli piyasalarındaki açılışa paralel Borsa İstanbul’da yukarı yönlü açılış bekleniyor. Petrol fiyatlarındaki gerileme, Türk lirasının değer kazanması ve Irak ile dış ticaretimizdeki daralmaya rağmen ihracatın artmaya devam ettiğini gösteren haberler piyasaları destekliyor. Şişe Cam hisselerinin grev ertelemesi kararı sonrasında borsayı yenmesini bekliyoruz.

Haberler & Makro Ekonomi

Üçüncü Havalimanı’nın finansmanı Ağustos ya da Eylül ayında tamamlanacak.

Sabah gazetesinde çıkan haberine göre, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir Üçüncü Havalimanı’nın finansmanının Ağustos ya da Eylül ayında tamamlanacağını belirtti. THY için olumlu, TAV için nötr.

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)