Ana SayfaPiyasaHedef Girişim ve Avrasya Turizm sorusu---

Hedef Girişim ve Avrasya Turizm sorusu

1 / 2
Hedef Girişim ve Avrasya Turizm sorusu
14 Şubat 2018 - 08:37 www.borsagundem.com

KÂRIN DEVAMI GELMELİ

SORU- Uzun süredir takip ettiğim HDFGS hissesinde yapılan işlemleri anlamakta zorluk çekmekteyim. Özellikle açılışta ve kapanış seansında gerçekleşen yüksek miktarlı satışları kademe düşürmeyi hangi kurala göre gerçekleştiriyorlar. İzah edebilir misiniz? Teşekkürler... 

Ufuk Emil 

CEVAP- Borsada yapılan işlemlerde hisselerle ilgili kapanış ya da açılış fiyatları yapılabilmesi gayesiyle yatırımcılardan zaman zaman özel çaba sarf ettikleri görülebilmektedir. Yapay fiyat oluşumuna yol açmadığı sürece bu tür çabaların hissenin fiyatı üzerinde ciddi bir etkisi olmaz. Bir hisseyle ilgili asıl gelişimin firmanın mali yapısı ile alakalı olduğu unutulmamalı. Hedef Girişim’in borsaya geldiği üç yıllık zaman dilimindeki fiyat seyri takip edildiğinde iki defa yukarı yönlü atakta bulunduğu ve sonrasında gelen satışlarla birlikte gerilediği görülmekte. Hisse, son olarak 2017’nin ilk günlerinde geçekleştirdiği çıkışla birlikte 4,89 TL’ye kadar yükseldi. Sonrasında da kademeli olarak geriledi. Her sert satışın ardından gelen alımlarla birlikte bir miktar yükselse de devamı gelmemekte ve düşüş sürmekte. Şimdilerde de 2,39 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Şirket son açıkladığı 2017 yıl sonu bilançosuna göre hem gelirini hem de kârını kayda değer oranında artırdı. Kârdaki artış olumu olmakla birlikte devamının gelip gelmeyeceği önemli bir sorun. Zira firmanın geçmiş yıl kârlılık yapısı takip edildiğinde istikrarlı bir kârlılık büyümesine sahip olmadığı görülüyor. Bu da hissenin fiyatına olumsuz yönde yansırken çıkışı üzerinde önemli bir baskıya neden oluyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali 15 Şubat 2018 00:19

    hedef bu gün hem temettü hem bedelsiz açıkladı artık yola çıkar diye düşünüyorum

  • ERŞAN YIMAZ14 Şubat 2018 16:36

    asyab hiişsesi olanlar için nezaman açiklama yyapacak sınız Küçük yatırımcilar

  • öneri güleni14 Şubat 2018 13:05

    koç grubundan şaşmayın arkadaşlar. temmettünüzü alırsınız bakarsınız keyfinize.... yatırım tavsiyesi değildir.(ytd) :) :) :) :)