Ana SayfaPiyasaHedef Girişim Sermayesi’nin büyük ‘hedef’leri---

Hedef Girişim Sermayesi’nin büyük ‘hedef’leri

3 / 7
Hedef Girişim Sermayesi’nin büyük ‘hedef’leri
28 Ağustos 2017 - 08:30 www.borsagundem.com

TÜRKİYE AB’NİN ENERJİ GÜVENLİĞİ İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR ORTAK

-Enerji sektöründeki yeni projeler, dev ihaleler Türkiye’yi hangi noktaya taşır?  

Mehmet Balaban: Enerji sektöründeki yeni projeler (YEKA projesi ve Türk Akımı gibi) Türkiye'yi özellikle Avrupa için enerji güvenliği alanında vazgeçilmez bir ortak konumuna getirecektir. Muhtemelen yakın bir gelecekte de Türkiye enerji ihraç eden bir ülke konumunda olacaktır.  

ENERJİ ALANINDA GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ FİRMALAR VAR 

-Hedef Girişim olarak enerji alanındaki özelleştirmelerle ilgileniyor musunuz? 

Mehmet Balaban: Yenilenebilir enerji konusunda görüştüğümüz firmalar var. Özelikle son zamanlarda çok popüler olan, güneş enerjisi tarafında mevcut kurulu tesisler için, satın almalar yoluyla fırsatları değerlendiriyoruz. Tabi burada bizim için önemli olan projenin doğru fiyatlama ve fizibel olması. Dediğim gibi firmalarla görüşüyoruz ama henüz sonuçlanan bir proje yok. zaten olduğu zaman bunu KAP’ta duyuracağız.  

  -Yatırım yapmayı düşündüğünüz sektörler var mı, varsa hangileri? 

Mehmet Balaban: Öncelikle ilgilendiğimiz enerji ki burada önemli olan devlet alım garantisi olması. Bu da bir nevi devlet garantisi sağlıyor. Bu sektörlerde faaliyet gösteren büyüme potansiyeli taşıyan şirketler ile yakından ilgileniyoruz.  

Enerjinin dışında sağlık, hizmet, fintech ve turizmle ilgileniyoruz. İTÜ ile bir sponsorluk anlaşmamız var. İTÜ Teknokent’te olan 57 civarındaki şirketin detaylarını bize gönderdiler. Ekonomik olarak fizibel ve büyüme potansiyeli gördüğümüz şirketler olursa, onlara yatırım yapmayı planlıyoruz.  

Ayrıca Fintech alanında faaliyet gösteren şirketlere de yakın ilgi duyuyoruz.