Ana SayfaŞirket HaberleriO hissede hedef fiyat yükselebilir---

O hissede hedef fiyat yükselebilir

8 / 11
O hissede hedef fiyat yükselebilir
15 Şubat 2019 - 09:50 www.borsagundem.com

İş Yatırım, Halkbank hedef fiyatını 9,27 TL'den 8,10 TL'ye, tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a indirdi.

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Kapanış (TL) : 7.27 - Hedef Fiyat (TL) : 8.1 - Piyasa Deg.(TL) : 9088 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 51.77 v

HALKB TI Equity- Öneri :TUT Get.Pot.%: 11.42 Tavisyemizi TUT’a çekiyoruz 

Halkbank 2018’in son çeyreğinde TL 317 mn solo net kar açıkladı. Açıklanan rakam piyasa ortalama beklentisi olan TL 316mn’ yakın ve bizim tahminimiz olan TL 336 mn’un hafif altında gerçekleşti. Bankanın son çeyrek net karı bir önceki çeyreğe göre %5 artarken, yıllık olarak ise geçen senenin aynı çeyreğine göre %55 daralmış oldu.. Açıklanan kar neticesinde öz kaynak karlılığı çeyrek bazında %5’e gerilerken bu rakam bankanın yakın tarihinde gerçekleşen en düşük seviye.

Halkbank’ın 2018 yılı öz kaynak karlılığı ise %9 seviyesinde gerçekleşti. Son çeyrek karlılığının olumsuz gerçekleşmesinde yüksek maliyetli TL mevduat fonlamasının kredi spredlerini aşağıya çekmesi ile takibe girişlerdeki artış nedeniyle artan karşılık giderlerinin etkisi oldukça fazla.

Bunun yanında çeyreklik bazda zıplama gösteren faaliyet giderleri de karı olumsuz etkilemiş durumda. Banka 2019 yılında düşük çift haneli öz kaynak karlılığını hedeflerken aktif kalite anlamında ise takip oranının %4 gibi göreceli olarak oldukça düşük bir düzeyde gerçekleşmesini bekliyor.

Tavsiyemizi TUT’a çekiyoruz. Bankanın 2019 yılı verdiği bütçe rakamlarından düşük marj oranları ve öz kaynak karlılığının devam edeceğini görüyoruz. Karlılığı destekleyen nokta ise bankanın daha iyi gelişim gösteren aktif kalite görünümü.

Halkbank için hedef piyasa değerimizi TL 8.10’a çekerken tavsiyemizi ise AL’dan TUT’a çekiyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)