Ana SayfaTeknik Analiz15 hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

15 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

11 / 15
15 hisse için hedef fiyat tavsiyesi
14 Şubat 2019 - 10:04 www.borsagundem.com

Vakıf Yatırım, Tav Havalimanları için 38,00 TL hedef fiyat ile  'Al' tavsiyesini korudu. 

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şöyle denildi:

"TAV Havalimanları Holding (TAVHL) 4Ç18 Finansal Sonuçları: Zayıf operasyonel kârlılığa karşın, beklentilerin üzerinde net kâr (+) TAV Havalimanları Holding, 4Ç18’de beklentimizin %68, piyasa ortalama beklentisinin %95 üzerinde 50 mn ¬ net kâr açıkladı (4Ç17: 10 mn ¬ net kâr). Beklentimizin altında gerçekleşen operasyonel kârlılığa karşın, daha düşük net finansman giderleri ve efektif vergi oranındaki gerileme, net kârdaki pozitif sapmanın ana unsurları oldu.

Şirketin İstanbul Atatürk Havalimanı katkısı hariç 2019 yılına ilişkin beklentileri, yolcu ve yatırım harcamaları tarafında tahminlerimizle uyumlu iken, FAVÖK tarafında ise beklentimizden daha iyi bir tabloya işaret ediyor.

Şirketin 4Ç18’de operasyonel kârlılıkta kaydettiği beklentilerden zayıf performansa rağmen, i) beklentilerden daha güçlü net kâr büyümesinin, ii) 2019 yılı için operasyonel kârlılıkta beklentimize göre çizdiği iyimser tablonun ve iii) beklentimizin üzerindeki temettü kararının, hisse fiyatına olumlu yansıyacağını tahmin ediyoruz.

Şirket hisseleri BIST100 endeksine göre son 1 ve 3 aylık dönemlerde sırasıyla %5,2 ve %8,4 pozitif ayrışmıştır.

TAV Havalimanları Holding için Atatürk Havalimanı dâhil 38,00 TL olarak hesapladığımız 12 aylık hedef fiyatımızı korurken, hedef fiyatımızın mevcut fiyata göre sunduğu yaklaşık %35 oranındaki getiri potansiyelini de göz önünde bulundurarak kısa vadeli önerimizi “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli önerimizi “AL” yönünde devam ettiriyoruz. " 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)