Ana SayfaTeknik Analiz9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

7 / 9
9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi
11 Şubat 2019 - 09:04 www.borsagundem.com

Gedik Yatırım, Türk Telekom için 6,77 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu.

Gedik Yatırım'ın raporunda şöyle denildi:"Türk Telekom’u al tavsiyesi ile araştırma kapsamımıza alıyoruz. Gelirlerdeki artışın özellikle fiyat ayarlamaları ile hız kazanması ve marjların güçlü seyri şirket için olumlu görüşümüzü destekliyor. Şirketin ana ortaklığının ise bankalar tarafından kurulan bir özel yatırım şirketine geçmesi bu alandaki kırılganlığı azaltıyor.  

Şirketin gelir artışının 2019 yılında %16 seviyelerine yükselmesini bekliyoruz. Enflasyondaki artış ve internette uygulanan tarifelerdeki değişiklik gelirlere olumlu etki yapacaktır. Mobil segmentin gelir artışındaki katkısının artan pazar payı ile devam etmesini bekliyoruz. Bunun yanında internet hizmetinde sınırsız paketlerde adil kullanım kotasının kalkması yeni tarifeler getirilmesini sağlamış bulunuyor.

Şirketin FAVÖK marjı performansı artan abone başına gelir, artan abone sayıları ve getirilen maliyet tedbirleri ile devam edecektir. Mobil segmentte abone başına gelir 2018’de %11 artış gösterirken 2019 yılında bu artışın devam etmesini bekliyoruz. İnternette ise abone başına gelir 2018’de %2 artış kaydederken 2019’da yeni tarifelerin de etkisiyle bu rakamın %4’ler seviyesine yükslemesi ve abone sayılarındaki artış ile gelirleri desteklemesi beklenebilir.

Diğer taraftan şirketin özellikle maliyetler tarafında da tedbirleri devam ettirmesi ve yıl içerisinde özellikle personel maliyetlerinde yaşanacak artışı kompanse etmesi beklenebilir. Bunların yanında bu sene geçilecek UFRS 16 uygulamasının ise şirketin FAVÖK rakamına 650 milyon TL olumlu etkisi beklenirken FAVÖK marjı %43 seviyelerine çıkmış olacak.

Riskler: Şirketin 15.4 milyar TL seviyesine ulaşan borcu ve bunun %73’ünün döviz olması kurlarda yaşanacak dalgalanmaya karşı risk oluşturuyor. Ancak bu riski azaltmak adına şirketin hedge oranını 2018 yılsonu itibariyle %67 seviyesine çıkardığı görülüyor. Diğer taraftan 5G ile ilgili belirsizlikler ileriye dönük olarak yatırımlar için bir risk yaratıyor. Bunun yanında şirketin imtiyazının 2026 yılında bitiyor olması da bir diğer risk unsuru olarak görülebilir.

Türk Telekom için İNA ve benzer şirket çarpanlarından oluşturduğumuz değerleme hisse başına 6.77TL’lik hedef fiyata ve %33 yükseliş potansiyeline işaret ediyor. Şirket şu anda 2019 beklentilerine göre 3.4x FD/FAVÖK çarpanından işlem görmekteyken benzer şirketler ortalaması ise 4.2x seviyesinde bulunuyor." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)