Ana SayfaTeknik Analiz9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

6 / 9
9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi
11 Şubat 2019 - 09:04 www.borsagundem.com

Halk Yatırım, Türk Telekom hedef fiyatını 4,77 TL'den 6,56 TL'ye yükseltti .

Halk Yatırım konu ile ilgili raporunda, Türk Telekom için 'AL' tavsiyesini koruduklarını kaydetti.Raporda şu değerlendirme yapıldı:"Güçlü operasyonel karlılık sürecek. Şirketin ilerleyen dönemlerde güçlü abone tabanı ve sağlam satış performansı sonucunda operasyonel karlılığını sürdüreceğini düşünüyoruz.

Bu doğrultuda, 2019T yılı satış tahminimizi yukarı yönlü revize ederek 22,99 milyar TL seviyesinden 23,27 milyar TL seviyesine çekiyoruz. 2020T yılı tahminimizi ise 25,80 milyar TL seviyesinden 26,79 milyar TL seviyesine çekerek yukarı yönlü güncelledik. Operasyonel karlılık tarafında ise, maliyet azaltıcı girişimlerin mevcut FAVÖK performansının devam etmesinde etkili olacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda, 2019T ve 2020T yıllarında düzeltilmiş FAVÖK marjının %40 seviyesine yakın olacağını tahmin ediyoruz.

Ortaklık yapısına ilişkin belirsizlikler azaldı. OTAŞ'ın Türk Telekom'daki %55 hissesinin Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.(LYY)'ye devredilmesi, şirketin ortaklık yapısına dair soru işaretlerini büyük ölçüde gidermesi sebebiyle hisse fiyatına olumlu etki etti. Hatırlanacağı üzere, LYY'nin amacının en hızlı şekilde söz konusu hisselerin konusunda uzman bir yatırımcıya devredilmesi olduğu ifade edilmişti. Hisse devrinin gerçekleşmesi halinde hisse fiyatı üzerinde ortaklık yapısı belirsizliğinden kaynaklanan aşağı yönlü baskının tamamen giderileceğini düşünüyoruz.

2020T yılı piyasa çarpanları güçlü yükseliş potansiyeline işaret ediyor. TTKOM'un 2019T yılı çarpanları şirket hisselerinin fiyatlamadaki toparlanma ve şirketin devam eden borç ödeme sürecinin etkisiyle güçlenerek küresel benzerlerine göre fiyatında işlem gördüğünü gösterirken, şirketin 2020T yılı 3,18x FD/Düzeltilmiş FAVÖK ve 5,80x F/K çarpanlarıyla karlılığının ilerleyen dönemlerde artacağına işaret ederek, küresel benzerlerine göre sırasıyla %17 ve %46 oranlarında iskonto sunuyor.

Değerleme. Güçlü operasyonel performans ve TL'deki dengelenme ile şirketin karlılığının artacağını düşünüyoruz. Bu doğrultuda, Türk Telekom hisseleri için hedef fiyatımızı 4,77 TL'den 6,56 TL'ye yükselterek 'AL' tavsiyemizi koruyoruz.

Riskler. TL'de görülebilecek değer kaybı ve kur riskinden korunma bağlamında alınan aksiyonların maliyetlerinin yüksek olması, karlılığı azaltmanın beraberinde şirketin borç görünümünü olumsuz etkileyeceğinden hisse fiyatı üzerinde aşağı yönlü risk oluşturuyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)