Ana SayfaTeknik Analiz9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

4 / 9
9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi
11 Şubat 2019 - 09:04 www.borsagundem.com

Ak Yatırım, İş Bankası C için tavsiyesiNİN 6,30 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' olduğunu belirtti.

Ak Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: 

"İş Bankası (Devamı): Ancak rakiplerin uyguladığı yaklaşım uygulansaydı faiz geliri 560 milyon TL daha yukarıda olacaktı. Bununla birlikte İş Bankası enflasyonda gerileme beklenen 2019 yılı için rakiplerinin aksine TÜFE'ye endeksli tahvil getirisinde %20 düzeyinde artış öngörüyor.

2018 sonuçları İş Bankası'nın muhasebe farklılığı nedeniyle rakiplerinin gerisinde kaldığı TÜFE faiz gelirlerinden kaynaklanan eksi farkı karşılık tarafında optimizasyon sağlayarak giderdiğini ve böylece Sermaye Oranlarını desteklediğini ortaya koyuyor. Bankanın 2019 yılında ise özellikle TÜFE'ye endeksli tahvil getirisi açısından olumlu ayrışacağı ve aktif kalitesi tarafında maliyetlerin öngörüldüğü şekilde tutulması halinde düzeltilmiş öz kaynak kârlılığının hedeflenen %16 - %17 aralığında gelebileceğini tahmin ediyoruz.

Bu durumda bankanın net kârı için 6,8 milyar TL olan öngörümüz yukarı potansiyel taşıyor. İş Bankası için 12 aylık fiyat hedefimiz 6,30 TL düzeyinde bulunuyor ve hisse için "Endeksin Üzerinde Getiri" görüşümüz bulunuyor." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)